Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Reuters: Στην Ελλάδα οι Αθηναίοι κατέκλυσαν πάρκα και παραλίες

«Οι Έλληνες πήγαν στις παραλίες και τα δημόσια πάρκα την Κυριακή, αφού ένα σπάνιο κύμα θερμότητας έπληξε τη χώρα, Ιανουάριο μήνα», αναφέρει το Reuters σε τηλεγράφημά του.

Με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να φτάνει μέχρι και τους 23 βαθμούς ο κόσμος ξάπλωσε στην άμμο, κολύμπησε στη θάλασσα κι έκανε βόλτες στην παραλιακή, την ώρα που η αστυνομία έκανε περιπολίες προκειμένου να ελέγξει τα πλήθη.

Τα τελευταία 50 χρόνια τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες τον Ιανουάριο είχαν παρατηρηθεί μόνο δύο φορές: Το 1987 και το 2010, ανέφερε το εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το Reuters αναφέρει ακόμα ότι η χώρα μας είναι σε καθεστώς lockdown από τον Νοέμβριο και ότι ο κόσμος αναγκάζεται να φοράει μάσκες σε δημόσιους χώρους. Μάλιστα τονίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή τα περιοριστικά μέτρα πήραν παράταση.

Ωστόσο γίνεται λόγος για την αναμενόμενη υποχώρηση του θερμού μετώπου που πλήττει την Ελλάδα, την ώρα που στην Ευρώπη οι κάτοικοι κάποιων χωρών βιώνουν ένα απίστευτο κλίμα ψύχους.

Ένας Αθηναίος σε δηλώσεις του στο reuters σχολίασε το παραπάνω, λέγοντας: «Θα μας τρελάνει ο καιρός. Στην Ισπανία βλέπουμε κρύο, χιόνια και καταστροφές, ενώ εδώ έχουμε ηλιοφάνεια και κάνουμε μπάνιο», είπε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων