Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

RoboEarth: Τα ρομπότ άρχισαν να δοκιμάζουν το δικό τους Ίντερνετ

Το RoboEarth είναι ένα πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοχεύει στη δημιουργία ενός διαδικτύου για ρομπότ.

Η πρώτη δοκιμή γίνεται σε μια προσομοιωμένη αίθουσα νοσοκομείου, όπου τέσσερα δικτυωμένα ρομπότ θα εκτελούν από κοινού μια σειρά από ενέργειες για να βοηθήσουν ασθενείς. Το σύστημα έχει αναπτυχθεί από πέντε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ερευνητές της ολλανδικής εταιρείας Philips.

Σύμφωνα με το BBC, στόχος του RoboEarth είναι να αποτελέσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα μέσα από την οποία τα ρομπότ θα επικοινωνούν μεταξύ τους και θα ανταλλάσσουν εμπειρίες και πληροφορίες.

Απώτερος στόχος είναι τα ρομπότ να μπορούν μελλοντικά να ανεβάζουν πληροφορίες σε μια βάση δεδομένων και η οποία θα παίζει το ρόλο ενός εγκεφάλου για έξυπνα μηχανήματα.

«Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι τα ρομπότ αναπτύσσονται για ένα σκοπό. Όμως, οι καθημερινές αλλαγές που συμβαίνουν συνεχώς στο περιβάλλον μας, καθιστούν όλες τις προγραμματισμένες δράσεις τους άχρηστες», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος Ρενέ βαν ντε Μόλενγκραφτ.

Στόχος λοιπόν των ερευνητών είναι να υπάρξει ένας κοινός διαδικτυακός εγκέφαλος που διαρκώς θα τροφοδοτεί με ανανεωμένες πληροφορίες τα ρομπότ, χωρίς να χρειάζεται να προγραμματίζονται εκ νέου από τους ανθρώπους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων