Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Ρώσος υποστηρίζει ότι με αυτή την εφεύρεσή του μπορεί να σώσει επιβάτες αεροπλάνου που πέφτει (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί να φαντάζει με περίεργο ή και αδύνατον να λειτουργήσει, αλλά ο Ρώσος Gamil Halidov υποστηρίζει ότι έχει βρει τον τρόπο για να βγαίνουν σώοι οι επιβάτες ενός αεροπλάνου που πρόκειται να συντριβεί.

Με αφορμή την πτώση του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά, επανέρχεται στην ιδέα που έχει κάνει πράξη εδώ και καιρό και την έχει προτείνει στις εταιρίες κατασκευής αεροπλάνων.

Η ιδέα του Ρώσου εφευρέτη αφορά την ενσωμάτωση μέσα στον σκελετό του αεροπλάνου μίας κάψουλας. Σε κανονική πτήση η κάψουλα αυτή θα είναι ένα κανονικό τμήμα της καμπίνας του αεροπλάνου. Σε περίπτωση όμως που κάτι πάει στραβά, και υπάρχει χρόνος για αντίδραση, η κάψουλα αυτή θα μπορεί να αποσπάται από το αεροπλάνο. Οι επιβάτες που θα βρίσκονται μέσα στην κάψουλα, θα μπορούν να προσγειωθούν σώοι και ασφαλείς όταν εκείνη θα πέφτει στο έδαφος χρησιμοποιώντας ένα αλεξίπτωτο.

Η κάψουλα είναι υπό συμπίεση, ενώ είναι κατασκευασμένο από σκληρό υλικό που αντέχει στα χτυπήματα αλλά παράλληλα είναι και αβύθιστη στο νερό, με τον Ρώσο να ελπίζει ότι κάποτε θα χρηματοδοτηθεί η ιδέα του και θα τον εμπιστευτούν οι αεροπορικές εταιρείες.

HTML tutorial

Δείτε το σχετικό βίντεο:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων