Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Ryanair: Το σχέδιο απολύσεων προχωράει – Εκτός 250 υπάλληλοι γραφείου στην Ευρώπη

Η Ryanair απέλυσε πάνω από 250 υπαλλήλους σε γραφεία της στο Δουβλίνο, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη και το Βρότσλαβ στην Πολωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταρείας την Παρασκευή.

Η ιρλανδική εταιρεία συνεχίζει το κύμα απωλήσεων που είχε εξαγγείλει λίγες ημέρες νωρίτερα σε όλη την Ευρώπη με σκοπό να ολοκληρώσει έως και 3.000 περικοπές θέσεων εργασίας και 20% περικοπές αμοιβών λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα επηρεάσουν κυρίως τους πιλότους και το πλήρωμα θαλάμου, αν και τα μέτρα θα πλήξουν επίσης τις ομάδες των κεντρικών γραφείων.

Επιπλέον, αναμένονται νέες ανακοινώσεις για περικοπές εργασίας μέχρι το τέλος Μαΐου.

«Ενώ αναμένεται να ανοίξουμε ξανά τα γραφεία μας από την 1η Ιουνίου, δεν θα χρειαζόμαστε τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για το 2020, καθώς θα είναι ένα έτος που θα μεταφέρουμε λιγότερα από 100 εκατομμύρια επιβάτες, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για περίπου 155 εκατομμύρια επιβάτες», δήλωσε ο διευθυντής για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.

Η αεροπορική εταιρεία είχε δηλώσει ότι δεν αναμένει πως έσοδα και επιβάτες θα επιστρέψουν στα επίπεδα προ-κορωνοϊού πριν το καλοκαίρι του 2022 το νωρίτερο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων