Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Σ. Θεοδωράκης: Πάση θυσία στο ευρώ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Στο ευρώ πάση θυσία γιατί ο άλλος δρόμος είναι η κόλαση της δραχμής», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στο Νίκο Χατζινικολάου, στο STAR. Η δήλωση αυτή είναι ίσως μία από τις πιο ειλικρινείς στιγμές του ηγέτη του Ποταμιού, αφού ουσιαστικά έδωσε το στίγμα της δικής του αντιπολιτευτικής γραμμής.

Σύμφωνα με τον Θεοδωράκη «η Ελλάδα είχε μεγάλη ευκαιρία και ο κ. Τσίπρας την χάνει γιατί έχει το αυτί του στις συνιστώσες», ενώ «Ο πρωθυπουργός πήγε στη διαπραγμάτευση απροετοίμαστος, χωρίς σχέδιο, κι έκανε μεγάλα λάθη».
Απέρριψε σενάρια δημιουργίας μετώπου με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ παρέμεινε ανοιχτός σε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ, αν όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ επιδείξει αναπτυξιακή πρόθεση. «Δεν θα συνυπάρξουμε με Σαμαρά και Βενιζέλο σε ευρωπαϊκό μέτωπο . Δεν γίνεται αυτό χωρίς τον Τσίπρα», δήλωσε.

Ο αρχηγός του Ποταμιού ωστόσο έκανε δηλώσεις που αντιφάσκουν μεταξύ τους, όπως το γεογονός ότι τάχθηκε κατά των ομαδικών απολύσεων, τη στιγμή που το κεντρικό του δόγμα είναι Πάση θυσία στο ευρώ. Δηλαδή αν οι δανειστές ζητούσαν κάτι τέτοιο με κίνδυνο ρήξης, τι θα πρότεινε στην κυβέρνηση το Ποτάμι; Μήπως το Ποτάμι θέλει «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο»; Είναι αυτό το νέο, «λεφτά υπάρχουν»;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img