Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Σακελλαρίδης: Προτεραιότητα σε μισθούς και συντάξεις

O Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» δήλωσε πως για την κυβέρνηση οι κόκκινες γραμμές παραμένουν ως έχουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει, πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων και πως το τραπεζικό σύστημα παραμένει σταθερό και ασφαλές.

Επίσης, δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, αλλά ξεκαθαρίζει πως αν δεν υπάρξει τελικά συμφωνία προέχουν οι μισθοί και οι συντάξεις έναντι της αποπληρωμής των δανειστών.

«Η κυβέρνηση βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα και τα δίκαια του λαού μας. Έχει παρέλθει η εποχή που τα συμφέροντα των δανειστών υπαγόρευαν την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων» δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος τονίζει πως «σε περίπτωση που έχουμε ένα αποτέλεσμα έξω από τον χώρο που ορίζει η λαϊκή εντολή, ο λαός θα πρέπει να το κρίνει αδιαμεσολάβητα».

«Να αποφασίσει δηλαδή αν δέχεται τη συμφωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να κινηθεί ερήμην της λαϊκής βούλησης» διαμηνύει.

Τέλος, ο κ. Σακελλαρίδης στηρίζει ανοιχτά τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας πως οι επιθέσεις που δέχεται δεν στρέφονται εναντίον του προσώπου του αλλά εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων