Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Σάλος στη Μεγάλη Βρετανία με τους αστρονομικούς μισθούς παρουσιαστών

Μετά από αίτημα και πίεση της Βρετανικής κυβέρνησης το γνωστό κανάλι BBC έδωσε στο φως μία λίστα με τους μισθούς των υψηλότερα αμειβομένων παρουσιαστών της.

Η λίστα ξεκινάει με τον παρουσιαστή και ραδιοφωνικό παραγωγό Κρις Έβανς που λαμβάνει μισθό 2,25 εκατ. λιρών δηλαδή 2,5 εκατομμύρια ευρώ! Στη δεύτερη θέση συναντάμε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Γκάρι Λίνεκερ παρουσιάζει την εκπομπή «Match of the Day» και πληρώνεται με μόλις…. 2 εκατομμύρια ευρώ. Τρίτος και αδικημένος φαίνεται να εμφανίζεται ο παρουσιαστής talk show Γκράχαμ Νόρτον που παρουσιάζει και τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με απολαβές 900.000 λιρών (1 εκατ. ευρώ) ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι 12 υπάλληλοι λαμβάνουν μισθό άνω των 400.000 λιρών. Ενώ συνολικά 96 υπάλληλοι του BBC λαμβάνουν πάνω από 150.000 λίρες τον χρόνο για τη δουλειά τους, ποσό μεγαλύτερο από αυτό που εισπράττει η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Όμως στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται και διάφοροι «αφανείς» μεγαλοεισοδηματίες από το BBC, που πληρώνονται από τις εταιρείες παραγωγής όπως ο παρουσιαστής της εκπομπής αυτοκινήτου «Top Gear», Ματ Λε Μπλανκ, Αμερικανός ηθοποιός γνωστός από τη κωμική σειρά «Τα φιλαράκια»

Ως φυσιολογικό επακόλουθο της δημοσιοποίησης αυτής της λίστας, έχει ξεσπάσει σάλο στα social media. Οι πολίτες εμφανίζονται αγανακτισμένοι λόγω των μισθών που πληρώνει ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Βρετανίας που χρηματοδοτείται από έναν «ειδικό φόρο».  

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner