Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Σάλος στην Αλβανία: Σε «κορωνοπάρτι» ο πρόεδρος μαζί με τη σύζυγό του ~ Βροχή τα πρόστιμα

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αλβανία η συμμετοχή του προέδρου της χώρας Ιλίρ Μέτα και της συζύγου του σε πάρτι γενεθλίων γνωστού κωμικού σε μπαρ χωριού, αψηφώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Οι εικόνες που δείχνουν την σύζυγο του Ιλίρ Μέτα και επικεφαλής κόμματος της αντιπολίτευσης, Μόνικα Κριεμάδι, να σέρνει το χορό με κανέναν από τους παρισταμένους στο πάρτι γενεθλίων του 35χρονου κωμικού Μπες Καλάκου, να τηρεί τις σχετικές αποστάσεις ή να φορά μάσκα έκαναν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Αλβανία πυροδοτώντας μπαράζ αρνητικών σχολίων.


Μετά το σάλο η αστυνομία των Τιράνων επέβαλε χρηματικά πρόστιμα περίπου 80 ευρώ σε καθέναν από τους 30 καλεσμένους – συγγενείς και φίλους του Καλάκου, αλλά και το προεδρικό ζεύγος της χώρας-, στον ηθοποιό καθώς στον ιδιοκτήτη του μπαρ F.U στο χωριό Λακνας του δήμου Κολόνια, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, που απαγορεύουν τις συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων. Παράλληλα αποπέμφθηκαν από τα καθήκοντά τους έξι αστυνομικοί, για ελλιπή επιτήρηση των μέτρων, αφού γνώριζαν για το πάρτι, αλλά δεν εμπόδισαν τη διοργάνωσή του.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Αλβανίας μίλησε για πολιτικά υποκινούμενη κίνηση εναντίον του καθώς επίκεινται την άνοιξη βουλευτικές εκλογές στη χώρα, ενώ απείλησε τους αστυνομικούς: «Με κάλεσαν στο πάρτι γενεθλίων, οι αποστάσεις που τηρήθηκαν ήταν υποδειγματικές, τα εστιατόρια είναι ανοικτά. Οι αστυνομικοί αυτοί μπορεί να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά να γνωρίζουν αν αν επηρεαστεί η ψηφοφορία δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος ο πρόεδρος αν καταλήξουν στα πόδια του λαού»…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων