Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Σαμαράς: Η κυβέρνηση καλύπτει τους κουκουλοφόρους στα πανεπιστήμια

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή τα γεγονότα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε, τραυμάτισε φοιτητές και προκάλεσαν καταστροφές σε εκλογικό εξοπλισμό, διακόπτοντας τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών.

Έκανε λόγο για επαναφορά του “ασύλου της παρανομίας και για κουκουλοφόρους που μπαίνουν και τα σπάνε στα πανεπιστήμια με τις πλάτες της κυβέρνησης “.

Βέβαια ο πρώην πρωθυπουργός θα έπρεπε μέσα στο συλλογισμό του να απαντά και το εύλογο ερώτημα, γιατί το πρώτο κυβερνών κόμμα να επωφελείται από τη διακοπή της διαδικασίας στην οποία η φιλικά σε αυτό προσκείμενη παράταξη συμμετέχει και δίνει τη δική της εκλογική μάχη.

Στην καταγγελία του για τα γεγονότα αναφέρθηκε σε “βία και αίμα εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ασφάλεια για φοιτητές και καθηγητές” ενωλ σημείωσε ότι “ορδές των κουκουλοφόρων και η βία που εξαπολύουν στα παιδιά του λαού”.

Μπορεί η έγνοια του Σαμαρά για τα “παιδιά του λαού” να ακούγεται κάπως λαικιστική μετά από τα χρόνια της διακυβέρνησής του, αλλά είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει με την καλή αρχή που έκανε όταν υπερασπίστηκε την αρχή του ασύλου, εκκενώνοντας τις καταλήψεις στην Πρυτανεία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων