Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Σαουδάραβας πρίγκιπας δωρίζει την περιουσία του ύψους 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Χρήματα που… αντιστοιχούν σε αρκετούς μήνες μισθών, συντάξεων και δόσεων της Ελλάδας, δωρίζει σε φιλανθρωπικά και ανθρωπιστικά ιδρύματα ο σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ-Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ, μετά το θάνατό του.

Πιο συγκεκριμένα ο σαουδάραβας πρίγκιπας αποφάσισε μετά το θάνατό του να δωρίσει την μυθική περιουσία του ύψους 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Περιουσία που τον κατατάσσει αυτή τη στιγμή στους πλουσιότερους ανθρώπους στην υφήλιο…

“Είναι μια φιλανθρωπική δέσμευση ύψους 32 δισεκ. δολαρίων που θα βοηθήσει να οικοδομηθούν γέφυρες για την πολιτισμική κατανόηση, την ανάπτυξη των κοινοτήτων, την ενίσχυση της αυτονομίας των γυναικών, την προώθηση των νέων, την παροχή μέσων διάσωσης σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και τη δημιουργία ενός πιο ανεκτικού κόσμου. Η δωρεά αυτή, την εποπτεία και διαχείριση της οποίας θα έχει διοικητικό συμβούλιο, θα χορηγηθεί σύμφωνα με ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα τα προσεχή έτη”, αλλά χωρίς χρονικό περιορισμό, αναφέρει ο πρίγκιπας σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι η δέσμευσή του θα συνεχιστεί και μετά τον θάνατό του υπέρ “ανθρωπιστικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών”.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛ-ΟΥΑΛΙΝΤ

HTML tutorial

Ανιψιός του βασιλιά Σαλμάν, ο πρίγκιπας Αλ-Ουαλίντ δεν έχει κυβερνητικό αξίωμα. Διευθύνει την εταιρία Kingdom Holding Co, η οποία κατέχει μετοχές διαφόρων επιχειρήσεων, όπως η Euro Disney, η αλυσίδα ξενοδοχείων Four Seasons, η αμερικανική τράπεζα Citigroup και ο κολοσσός μέσων ενημέρωσης News Corporation.

Η Kingdom Holding Co είναι ένας από τους κατασκευαστές ενός ουρανοξύστη που αναμένεται να γίνει ο υψηλότερος στον κόσμο και βρίσκεται στην Τζέντα, στη δυτική ακτή της Σαουδικής Αραβίας.

Στις αρχές της χρονιάς, ο πρίγκιπας άνοιξε το παναραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Alarab στο Μπαχρέιν, το οποίο οι αρχές έκλεισαν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από την έναρξη της λειτουργίας του, με παρατηρητές να κάνουν λόγο για παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων