Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Σαουδική Αραβία: Επιτράπηκαν τα αεροπορικά ταξίδια στο εξωτερικό μετά από 14 μήνες

Ενθουσιασμός επικράτησε χθες το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο του Ριάντ καθώς η Σαουδική Αραβία επέτρεψε τα ταξίδια, χωρίς άδεια από τις αρχές, έπειτα από 14 μήνες.

Συγκεκριμένα μπορούν και πάλι να ταξιδεύουν, οι σαουδάραβες πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 το λιγότερο δύο εβδομάδες πριν ταξιδέψουν, όσοι έχουν αναρρώσει από την νόσο στη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου και όσοι είναι κάτω των 18 ετών.

«Είναι υπέροχη αίσθηση, είμαστε χαρούμενοι, ιδιαίτερα μετά τη δύσκολη περίοδο που εμείς και ολόκληρος ο κόσμος έχουμε περάσει», λέει ο Μπαντάρ Αλ Ναουάς, ένας επιβάτης που περιμένει στην αίθουσα αναμονής του Διεθνούς Αεροδρομίου Βασιλιάς Χαλίντ.

Ο επίσης Σαουδάραβας Φαϊζάλ Αλ Ταμίμι λέει ότι ανέμενε τεράστια πλήθη στο αεροδρόμιο, αλλά νωρίς σήμερα το πρωί υπήρχαν λιγοστοί ταξιδιώτες μετά την άρση του περιορισμού στην 01:00 τοπική ώρα.

«Θεωρώ ότι οι πολίτες ανησυχούν για τις παραλλαγές του κορονοϊού, όπως η ινδική, και για τις νέες εξελίξεις σε κάποιες χώρες», λέει ο Αλ Ταμίμι.

Ωστόσο, υπάρχουν 13 χώρες τις οποίες οι σαουδάραβες πολίτες εξακολουθούν να απαγορεύεται να επισκεφθούν χωρίς προηγουμένως να λάβουν άδεια, είτε με απευθείας πτήση ή με ενδιάμεσο σταθμό, εξαιτίας των κινδύνων από την πανδημία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων