Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Σαρηγιάννης: «Μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις, παρατηρείται μικρή αύξηση των κρουσμάτων

Ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο ίδιος επισήμανε ότι ο ρυθμός μετάδοσης των μεταλλάξεων είναι το στοιχείο που προκαλεί ανησυχία με τον δείκτη θετικότητας αυτή τη στιγμή να είναι στο 2,1.

«Ο αριθμός κρουσμάτων  είναι λίγο αυξημένος, όμως δεν έχουμε υπερβολική αύξηση. Η αύξηση αυτή οφείλεται στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε συνδυασμό με τα σχολεία και ελάχιστα στα μεταλλαγμένα στελέχη».

Ο καθηγητής τόνισε ότι η εικόνα της επιδημίας δείχνει μια αυξητική πορεία, όπως την πρώτη με δεύτερη βδομάδα του Οκτωβρίου, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown.

Για το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων είπε ότι θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν, αλλά πρέπει η επιτροπή να το ξαναδεί το θέμα, καθώς είναι σημαντικό να γίνονται τεστ.

«Είναι σημαντικό να μπορούμε να ανιχνεύσουμε τη βρετανική μετάλλαξη», κατέληξε και συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στις ΜΕΘ και να έχουμε πάνω από 500 διασωληνωμένους ξανά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων