Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Σαρώνεται και η τελευταία υποψία αξιοπιστίας

Της Κατερίνας Διαμαντοπούλου*

Για την ΕΡΤ πληρώνουμε ένα σημαντικό ποσό όλοι οι πελάτες της ΔΕΗ στο λογαριασμό μας, με αποτέλεσμα η δημόσια τηλεόραση να εισπράττει περί τα 300 εκ. ευρώ ετησίως. Είναι το τίμημα που συμφώνησε η δημοκρατία μας για να εξασφαλίσει μια «μη αγοραία αντίληψη» στη δημόσια τηλεόραση.

Υποχρέωση των διοικήσεων της ήταν και είναι με αυτά τα 300 εκατ. και τα έσοδα από άλλες πηγές (διαφήμιση-πώληση προγραμμάτων κ.α) να επιβιώσει.

Η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να εξυγιάνει την ΕΡΤ καταργώντας τις τεράστιες αμοιβές και φέρνοντας ένα σχέδιο προσαρμογής στις πραγματικές συνθήκες. Πολεμήθηκε λυσσαλέα ενώ εκείνοι που αμείβονταν με «περιουσίες» από τα χρήματα των πολιτών ακόμη βγαίνουν στα κανάλια χλευάζοντας. Παραμένουν υμνητές του κ.Καραμανλή και της ανεμελιάς του…

Αυτά όμως που συμβαίνουν σήμερα είναι εκ του πονηρού, υπηρετούν πολιτικές τρομοκράτησης και πολτοποίησης των εργαζόμενων, είναι κινήσεις μιας κυβέρνησης που συγκρούεται με την ανικανότητα της.

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πληγώνουν τη δημοκρατία. Το κλείσιμο του «αέρα» για μήνες θυμίζει μαύρες εποχές, η εξίσωση άξιων και λουφαδόρων, παχυλά αμειβόμενων και χαμηλόμισθων, πληγώνει την αξιοκρατία και την έννοια του δικαίου, τα λουκέτα αντί για εξυγιαντικά προγράμματα πληγώνουν την οικονομία και την κοινωνική συνοχή. Ο αυτοδιαψευδόμενος εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης απλά σαρώνει και την τελευταία υποψία αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος…..

Δυστυχώς για τη χώρα, ταλαντευόμαστε ανάμεσα στο να μην αλλάξει τίποτα και στις αυταρχικές “μεταρρυθμίσεις” -αστραπή.

* Η Κατερίνα Διαμαντοπούλου είναι οικονομολόγος και μέλος της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων