Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Σαβιόλα ή/και Μήτρογλου;

Ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαία επικοινωνιακή κίνηση με την απόκτηση του Χαβιέρ Σαβιόλα, διότι έδειξε ότι υπολογίζει τη διάθεση που δείχνει ο κόσμος της ομάδας να ανταποκριθεί στην πώληση των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα σεζόν. Και προφανώς με τη μεταγραφή του Αργεντίνου προσδοκά σε ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση.

Επί της ουσίας, η χρησιμότητα της μεταγραφής Σαβιόλα θα κριθεί στο γήπεδο. Και λογικά ο 32χρονος επιθετικός θα βοηθήσει σημαντικά με την ευρωπάϊκή εμπειρία του στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου ο Ολυμπιακός αποδεδειγμένα χρειάζεται ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα ώστε να είναι ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον στη συνέχεια και που αφορά στα πλάνα του Μίτσελ, έχει να κάνει με τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί ο Σαβιόλα στην ενδεκάδα και κατά πόσο θα επηρεάσει την παρουσία του Μήτρογλου.

Ο Έλληνας φορ περίμενε ότι αυτή τη χρονιά θα ήταν το πρώτο βιολί για τη θέση του κεντρικού επιθετικού και είχε λάβει τις σχετικές εγγυήσεις από τον Ολυμπιακό σε κάθε κρούση ξένου συλλόγου (κυρίως της Φούλαμ) ότι θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αγωνιστική και να ανεβάσει την αγοραστική αξία του στη σεζόν που αρχίζει.

Μόνο που η θέση του Σαβιόλα είναι αυτή του προωθημένου κυνηγού, ο Μίτσελ παίζει με σύστημα που έχει έναν σέντερ φορ και ενδεχομένως υπάρξει θέμα εφόσον ο Ισπανός δεν αλλάξει τις ιδέες του και δεν χρησιμοποιεί μαζί Σαβιόλα και Μήτρογλου στην ενδεκάδα.

Προφανώς, αν κάποιος που δεν ενθουσιάστηκε με την έλευση του Σαβιόλα στον Πειραιά αυτός είναι ο Μήτρογλου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων