Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Σχέδιο για πρόσθετη χρηματοδότηση του γερμανικού σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης

Από ότι όλα δείχνουν περί τις 17 Ιουνίου το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας πρόκειται να εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση για τον σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης.

Πιο συγκεκριμένα, τo ενδεχόμενο να καταρτίσει μεγαλύτερο έξτρα προϋπολογισμό από αυτόν που αναμένεται, εξετάζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς, ρίχνοντας επιπλέον 50 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας της Γερμανίας έναντι της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν πηγές του Reuters, το υπουργικό συμβούλιο της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ σχεδιάζει να εγκρίνει τον δεύτερο συμπληρωματικό προϋπολογισμό στις 17 Ιουνίου για τη χρηματοδότηση μέτρων που θα βοηθήσουν τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να ανακάμψει από την κρίση του κορωνοϊού.

Το ποσό αυτό θα προστεθεί στον προϋπολογισμό του Βερολίνου ύψους 156 δισ. ευρώ (χρηματοδοτούμενο μέσω ομολόγων) που συμφωνήθηκε τον Μάρτιο. Αυτό σημαίνει, ότι ο συνολικός νέος δανεισμός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα μπορούσε να αυξηθεί πέρα από τα 200 δισ. ευρώ το 2020.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων