Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Σε 40 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Ρομά που πυροβολούσε στο Μενίδι

Σε 40 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο 23χρονος Ρομά που συνελήφθη στο Μενίδι καθώς είχε πυροβολήσει στον αέρα τη στιγμή που σκοτώθηκε ο 11χρονος  μαθητής.

Ωστόσο, η ποινή επιβλήθηκε στον 23χρονο Ρομά όχι για την υπόθεση του θανάτου του 11χρονου μαθητή, αλλά για την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών. Ο ίδιος άλλωστε είχε πει ότι είχε πυροβολήσει με καραμπίνα.

«Δεν έχω καμία σχέση με τον θάνατο του παιδιού. Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, το απόγευμα, πυροβόλησα μια δυο φορές γιατί είχαμε γλέντι διότι δώσαμε ένα λόγο για την αδελφή μου», είπε στην απολογία του ο 23χρονος.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του 23χρονου Ρομά ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταμέλειας. «Βρέθηκε καραμπίνα, δεν βρέθηκαν κάλυκες, δεν υπάρχουν μάρτυρες και άρα θα μπορούσε να έρθει και να αρνηθεί την πράξη του όμως δεν το κάνει», είπε ο συνήγορό του.

Παρά τα λεγόμενά του, το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή να μην έχει ούτε ανασταλτικό χαρακτήρα, ούτε να μετατραπεί σε χρηματική.

Στη συνέχεια ο συνήγορος του 23χρονου αντέδρασε έντονα και ζήτησε η ποινή να ανασταλεί και να μετατραπεί σε ποινή υπό επιτήρηση. Ούτε αυτό το αίτημα όμως έγινε δεκτό και έτσι ο δικηγόρος του 23χρονου αντέδρασε έντονα και υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη. Το αίτημα θα συζητηθεί τις επόμενες ώρες.

UPDATE

Συγκεκριμένα, ανέστειλε τελικά την εκτέλεση της ποινής του 23χρονου Ρομά το Αυτόφωρο Μονομελές αποτρέποντας έτσι το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή για την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών στο Μενίδι, 500 μέτρα μακριά από το σχολείο, όπου έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου απέσυρε την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος των μελών της έδρας του δικαστηρίου υποστηρίζοντας νωρίτερα ότι η ποινή που επιβλήθηκε χωρίς αναστολή και χωρίς μετατροπή της σε χρηματική ήταν μία εξοντωτική ποινή, η οποία επιβλήθηκε λόγω του κλίματος που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας του θανάτου του 11χρονου Μάριου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων