Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Σε αμηχανία ο ΣΥΡΙΖΑ για την Κύπρο

Συσκέψεις επί συσκέψεων γίνονται στην Κουμουνδούρου γύρω από τις εξελίξεις στην Κύπρο. Δεν είναι όμως ιδιαίτερα ευχάριστες.. Όχι γιατί από μόνο του το γεγονός του κουρέματος τμήματος των καταθέσεων όσων έχουν αποταμιεύσει χρήματα στις τράπεζες της Μεγαλονήσου είναι τραγικό. Αλλά κυρίως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί τρόπο ώστε να βγει “επιθετικά” και μπροστά σε ό,τι αφορά τα περί της Κύπρου, θάβοντας τις ανάλογες προτάσεις που είχαν γίνει προεκλογικά από στελέχη του. Πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο καθώς οι δηλώσεις που είχαν κάνει προ μηνών οι Μανώλης Γλέζος και Δημήτρης Στρατούλης, αμφότεροι βουλευτές σήμερα, δεν ξεχνιούνται.

Ο μεν πρώτος αρχικώς είχε ζητήσει να υπάρξει κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεων άνω των 20.000! Αργότερα προσπάθησε να το διορθώσει και μίλησε για δάνειο (χωρίς επιστροφή) που θα δίνουν οι πολίτες προς το κράτος της τάξης των 100 ευρώ μηνιαίως εφόσον έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ!

Ο δε κ. Στρατούλης είχε δηλώσει πως εάν το κόμμα του γινόταν κυβέρνηση θα χρησιμοποιούσε τα 165 δις των καταθέσεων που έχουν οι πολίτες στις ελληνικές τράπεζες για την..ανάπτυξη!

Μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσαν τότε εκείνες οι προτάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία του κόμματος σφύριζε αδιάφορα. Το ίδιο κάνει και σήμερα. Προσποιείται ότι δεν υπήρξαν ποτέ εκείνες οι προτάσεις δια χειλέων των σημερινών βουλευτών τους. Όμως γνωρίζει ότι η όποια επιχειρηματολογία για την Κύπρο θα σκοντάφτει μονίμως πάνω τους…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων