Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Σε «αναμμένα κάρβουνα» η κυβέρνηση, εφιαλτικό σενάριο για τα κρούσματα

Από νέο ρεκόρ κρουσμάτων του κορωνοϊού Sars Cov 2 συνοδεύτηκε η χθεσινή (21/10)  σχετική ενημέρωση του ΕΟΔΥ, γεγονός που έφερε ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στους πολίτες της χώρας.

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας είναι αναμενόμενες μεν, καταιγιστικές δε. Αυτό φαίνεται και από τις σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης, η οποία αν και άφησε ελεύθερα τα σενάρια περί επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα το βράδυ της Δευτέρας, 20/10, μια μέρα αργότερα αποφάσισε να μην επιτρέψει στους οπαδούς να επιστρέψουν στο χώρο λατρείας τους, αφού τα κρούσματα χθες σημείωσαν αριθμό ρεκόρ (865 νέα).

Αν και η κυβέρνηση στην αιτιολόγησή της για την εξέλιξη αυτή σημείωσε ότι σε περίπτωση που θα επέτρεπε την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, θα έδινε το κακό παράδειγμα, είναι γεγονός ότι είπε τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι η έντονη ανησυχία από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, η οποία μέρα με τη μέρα θα μεγαλώνει.

Είναι τέτοια η φύση του covid βλέπετε που από την αρχή η επιστημονική κοινότητα είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον μεγάλο βαθμό μεταδοτικότητάς του, καθιστώντας τον άκρως επικίνδυνο!

Μετά τα χθεσινά κρούσματα, το σοκ σήμερα αναμένεται να είναι μεγαλύτερο. Ήδη κυκλοφορούν κάποια σενάρια που θέλουν τον αριθμό να έχει ξεπεράσει τα χίλια νέα κρούσματα. 

Για το λόγο αυτό αναμένεται μάλιστα να προβεί σε διάγγελμα και ο πρωθυπουργός, προκειμένου να δώσει το μήνυμα ότι η κατάσταση πλέον είναι σοβαρή και στην Ελλάδα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων