Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Σε δημοπρασία τα –σπάνια- Polaroid κλικ του Andy Warhol

Το #SupportArtWorkers θα το έχεις δει σε κάθε γωνιά του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για μία καμπάνια που επιθυμεί να ενδυναμώσει την φωνή των καλλιτεχνών και των εργαζομένων του Πολιτισμού, αναφορικά με την απουσία κυβερνητικού σχεδίου για τους χιλιάδες ανθρώπους που απασχολούνται και προσφέρουν στον χώρο.

Η πανδημία του Covid-19 έχει φέρει ένα ισχυρό χτύπημα στους καλλιτέχνες σε ολόκληρο τον πλανήτη, που βλέπουν το παρόν και το μέλλον τους αβέβαιο. Ο δημοπρατικός οίκος Christie’s σε συνεργασία με το ίδρυμα «Andy Warhol Foundation» έχει ξεκινήσει μία δημοπρασία όπου τα έσοδα της οποίας θα δοθούν σε καλλιτέχνες που έχουν επηρεαστεί από τον κορονοϊό. Μάλιστα υπολογίζεται ότι το ποσό που θα μαζευτεί θα αγγίξει τα 50.000 δολάρια.

Πώς θα γίνει αυτό;

Μα φυσικά με μια δημοπρασία που έχει ξεκινήσει και αφορά σπάνιες φωτογραφίες του Andy Warhol. Πρόκειται για 60 φωτογραφίες του Warhol με Polaroid κάμερα, της οποίας ήταν ένθερμος οπαδός. Ο πρωτοπόρος του κινήματος της pop art εστίαζε στην φύση αλλά και στις αυτοπροσωπογραφίες, βγάζοντας selfies προτού γίνουν cool.

andy-warhol-monroe-696x522

andy-warhol-polaroids-4-montauk-thumb-960xauto-115011

andy-warhol-polaroids-3-self-thumb-960xauto-115010

Πηγή: Playboy.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων