Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Σε κατάσταση καραντίνας 80 εκπαιδευτικοί στην Ξάνθη

Σε καραντίνα εισέρχονται 80 εκπαιδευτικοί στην Ξάνθοι μετά το καθηγητή που βρέθηκε θετικός στον ιό και διδάσκει σε τέσσερα σχολεία.

Ο 46χρονος καθηγητής Αγγλικών από τον Εχίνο, διδάσκει στο 10ο και 17ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης, αλλά και στα 15ο και 20ο δημοτικά σχολεία του Δροσερού.

Το σαββατοκύριακο ανέβασε πυρετό και το τεστ που έκανε, σε ιδιωτικό εργαστήριο, βγήκε θετικό. Την Τρίτη 9 Ιουνίου δεν πήγε στα μαθήματα, ενημέρωσε τους συναδέρφους του και τα σχολεία έκλεισαν ενώ μπήκαν σε καραντίνα και 80 συνολικά εκπαιδευτικοί.

Ο καθηγητής Αγγλικών είναι σε καραντίνα στο σπίτι του, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, γι΄αυτό και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ωστόσο έχουν ιχνηλατηθεί όλες οι επαφές από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, έτσι ώστε να υποβληθούν σε τεστ τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, δηλώνει πως τα σχολεία έκλεισαν για προληπτικούς λόγους μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Κλειστό από την αρχή της εβδομάδας είναι και το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στην Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, καθώς ένας δάσκαλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Στον δήμο Τοπείρου έχουν εντοπιστεί 5 κρούσματα και έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων