Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Σε κατάθλιψη ο Βενιζέλος

Βαθειά κατάθλιψη τυλίγει την Ιπποκράτους μετά και το ναυάγιο στην συγχώνευση της Εθνικής με την Eurobank. Οι πολιτικές εξελίξεις δεν επιτρέπουν την υλοποίηση κανενός από τα σχέδια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος αναζητεί απελπισμένα μία σανίδα σωτηρίας για να κρατήσει το κόμμα του όρθιο γνωρίζοντας ότι ακόμη και τώρα που είναι ένα μικρό σε ποσοστά κόμμα εισπράττει μεγάλο μερίδιο του πολιτικού κόστους.

Η κυβέρνηση κάνει την μία “κωλοτούμπα” πίσω από την άλλη σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το ΠΑΣΟΚ απλώς παρακολουθεί να παραβιάζονται οι υποτιθέμενες “κόκκινες γραμμές” γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να αντιδράσει καθώς είναι πλέον μονόδρομος για την επιβίωσή (;) του η παραμονή του στο κυβερνητικό σχήμα.

Μετά την θεαματική “κυβίστηση” για το χαράτσι της ΔΕΗ το οποίο βαφτίστηκε ενιαίος φόρος, το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να “καταπιεί” στην κυριολεξία τις εξελίξεις σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για τις οποίες σημειωτέον δεν είχε καν ενημερωθεί από τον κ. Σαμαρά.

Τα στελέχη του κόμματος βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας και διαπιστώνουν ότι ούτε καν τα επικοινωνιακά τρικ του κ. Βενιζέλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κωνσταντοπούλου και τον Κασιδιάρη έχουν απήχηση στην κοινωνία. Όπως επίσης δεν έχουν πέραση ούτε μέσα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η πλειονότητα των στελεχών του ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο καταλογίζοντάς του πως “τσίμπησε” σαν ψάρι στα σαγόνια της Ζωής που προετοιμαζόταν μήνες για την αντιπαράθεσή τους στην Προανακριτική…

ΥΓ: Ένας ανασχηματισμός θα έφτιαχνε το κέφι του Βενιζέλου, αλλά όπως εξελίσσονται τα πράγματα ισχύει το «τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια…».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων