Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Σε lockdown και η Κούβα – Κλείνουν τα σχολεία, σταματούν τα ΜΜΜ

Αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και απαγόρευση των μετακινήσεων αυτοκινήτων ή προσώπων από τις 19:00 ως τις 05:00, ανακοίνωσαν οι Αρχές της Αβάνας προκειμένου να αναχαιτήσουν το κύμα της πανδημίας στη χώρα.

«Οι μετακινήσεις οχημάτων και προσώπων θα απαγορεύεται από την Πέμπτη 14η (Ιανουαρίου) από τις 19:00 ως τις 05:00, μετέδωσε το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ACN, επικαλούμενο το συμβούλιο Άμυνας της επαρχίας της Αβάνας.

Η Κούβα πάει σε δυτικό μοντέλο επιτρέποντας τα take away σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια, ενώ θα υπάρχει και το delivery. Για όσους δεν τηρούν τα μέτρα θα υπάρχουν πρόστιμα σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Το 2020, τα σχολεία της πρωτεύουσας είχαν κλείσει από τα μέσα Μαρτίου ως τα τέλη Οκτωβρίου, πάντως στην υπόλοιπη χώρα άνοιξαν κανονικά τον Σεπτέμβριο, καθώς τα κρούσματα στις επαρχίες ήταν αισθητά λιγότερα.

Η κυβέρνηση της χώρας των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων, που είχε μπορέσει ως εδώ να ελέγξει την εξάπλωση της πανδημίας στην επικράτειά της, επέτρεψε το φθινόπωρο να ξαναρχίσουν διάφορες δραστηριότητες και άνοιξε τα σύνορά της στους τουρίστες. Είναι πλέον αντιμέτωπη, εδώ και μερικές εβδομάδες, με αλλεπάλληλα ρεκόρ μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό.

Θα επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο σε εργαζόμενους που θεωρούνται «απολύτως απαραίτητοι» και φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα και άλλα ήδη πρώτης ανάγκης.

Θα μεταδίδονται εξάλλου μαθήματα από τη δημόσια τηλεόραση μετά την 20ή Ιανουαρίου, ανέφερε μέσω Twitter η υπουργός Παιδείας Ένα Έλσα Βελάσκες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων