Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Σε μέγεθος αντίχειρα το μικρότερο κινητό τηλέφωνο του κόσμου

Την εποχή των phablets και των όλο και μεγαλύτερων οθονών στα κινητά πολλοί ξεχνούν πως κάποτε τα κινητά ανταγωνίζονταν για το ποιο θα ήταν το πιο μικρό και διακριτικό. Εάν αυτή η «κούρσα» ήταν ακόμα σε εξέλιξη σήμερα, αδιαμφισβήτητος νικητής θα ήταν το Zanco tiny t1, της βρετανικής Zanco.

Όπως αναφέρει το New Atlas, οι διαστάσεις του είναι μόλις 46,7x21x12 mm και το βάρος του 13 γραμμάρια. Η ανάλυσή της μισής ίντσας οθόνης του είναι 64×32 pixels και η μπαταρία του των 200 mAh φορτίζεται μέσω Micro USB. Σύμφωνα με την εταιρεία, αρκεί για 180 λεπτά ομιλίας ή τρεις ημέρες στο standby. Ως προς τις αποθηκευτικές του δυνατότητες, μπορεί να «θυμάται» 300 αριθμούς στον κατάλογό του και να αποθηκεύει μέχρι 50 μηνύματα SMS.

Η εταιρεία δεν το προωθεί ως «αντικαταστάτη του smartphone», μα ως εφεδρικό τηλέφωνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ή απλά ως ένα τηλέφωνο που μπορεί να έχει κάποιος μαζί του εάν θέλει να πάει κάπου όπου δεν θα ήθελε να έχει το ακριβό του smartphone. Επίσης, το τηλέφωνο λειτουργεί μόνο σε παλιά δίκτυα 2G.

Παρόλα αυτά, το τηλέφωνο τα πήγε πάρα πολύ καλά στο Kickstarter, συγκεντρώνοντας 72.000 λίρες, τη στιγμή που ο στόχος ήταν οι 25.000. Το κόστος της μίας μονάδας άρχιζε από τις 35 λίρες, και εκτός απροόπτου η διάθεσή του αναμένεται να αρχίσει τον Μάιο του 2018.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων