Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το hot spot του Πειραιά

Το βράδυ της Τετάρτης ξέσπασαν άγριες συγκρούσεις ανάμεσα σε Σύρους πρόσφυγες και Αφγανούς μετανάστες με τις εντελώς απούσες τις αστυνομικές. Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 22:00 από την πύλη Ε2 και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στην πύλη Ε1.

Σύμφωνα με αστυνομικές και λιμενικές πηγές και βάσει μαρτυριών προσφύγων, όλα άρχισαν στην πύλη Ε1, όταν Αφγανοί επιτέθηκαν σε γυναίκα από τη Συρία. Οι οικείοι της έτρεξαν να την υπερασπιστούν και τα πράγματα δεν άργησαν να βγουν εκτός ελέγχου.

Άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας, χωρισμένα σε δύο αντιμαχόμενες ομάδες Σύρων και Αφγανών, επιδόθηκαν σε έναν πετροπόλεμο χωρίς τέλος. Επί περίπου τρεις ώρες εκατοντάδες άτομα εκτόξευαν ρόπαλα, πέτρες, σίδερα και οποιοδήποτε υλικό θα μπορούσε να αποτελέσει όπλο στα χέρια τους. Μέσα σε αυτό το πεδίο μάχης, έντρομοι οι γονείς με τα παιδιά τους στα χέρια προσπαθούσαν να βγουν έξω από την “εμπόλεμη ζώνη”.

Παράλληλα, μόλις 30 άνδρες της αστυνομίας και για τις δύο πύλες βρίσκονταν στον τόπο της συμπλοκής, προσπαθώντας να επιβληθούν στο μανιασμένο πλήθος, κάνοντας εμφανή την παντελή απουσία των Αρχών και την έλλειψη συντονισμού.

Μέχρι να φτάσουν στον Πειραιά δυνάμεις της αστυνομίας πάνω από επτά άτομα τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων