Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

Σε πολύ φιλικό κλίμα η συνάντηση Πούτιν – Ολάντ

Συνάντηση με έντονα μηνύματα φιλίας και συνεργασίας είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ. Ο δεύτερος αποτελεί τον πρώτο ηγέτη Δυτικής χώρας που επισκέπτεται τη Ρωσία μετά από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης.

«Πιστεύω ότι πρέπει να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να ανεγερθούν άλλα τείχη που θα μας χωρίσουν. Κάποια στιγμή πρέπει να εμφανιστούμε ικανοί να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να βρούμε λύσεις» ήταν τα λόγια του Ολάντ ο οποίος με το ταξίδι του αυτό, έδειξε ότι δε συμμερίζεται ολόκληρη η Ευρώπη τη σκληρή ρητορική που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας.

Η σύντομη συνάντηση των δύο ηγετών συνέβη στα πλαίσια επιστροφής του Ολάντ από το Καζακστάν. Στο αεροδρόμιο όπου συναντήθηκε με τον Πούτιν, τόνισε ότι «Υπάρχουν περίοδοι, όπου πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες». Τα λόγια, όπως και η επίσκεψη του Ολάντ χαιρετίστηκαν από τον Πούτιν ο οποίος σημείωσε πως αν και τα προβλήματα είναι πολύπλοκα «Όμως πιστεύω ότι οι συζητήσεις μας θα έχουν θετικά αποτελέσματα. Η σημερινή σας επίσκεψη, που είναι αρκετά σύντομη, είναι μια πραγματική επίσκεψη εργασίας η οποία θα αποφέρει αποτελέσματα και προόδους».

Ο Ολάντ φαίνεται πως παίρνει ενεργή πρωτοβουλία στα πλαίσια της ουκρανικής κρίσης και του ψυχρού κλίματος που αρχίζει να εξαπλώνεται στις σχέσεις Ρωσίας – Δύσης. «Κύριε πρόεδρε, αποφάσισα ότι πρέπει να συζητήσουμε τα προβλήματα σχετικά με την ουκρανική κρίση» είπε όταν συνάντησε τον Πούτιν στο αεροδρόμιο της Μόσχας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων