Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία-Κινδυνεύουν σπίτια στο χωριό Μάκιστος

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική από τρεις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην Ηλεία, με τελευταία αυτή στη Μάκιστο που έχει το πιο επικίνδυνο πύρινο μέτωπο, καθώς κινείται με ταχύτητα προς τον οικισμό. Η φωτιά ξέσπασε περίπου μισή ώρα μετά τις 16.00 το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση και πουρνάρια και έχει ξυπνήσει πανικό και μνήμες στους κατοίκους από το 2007 όταν και το χωρίο κυριολεκτικά είχε ισοπεδωθεί από τις φλόγες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 20 άντρες με 10 οχήματα και ενδεχομένως να ενισχυθούν περαιτέρω, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν συνολικά τέσσερα αεροσκάφη, εκ των οποίων δύο καναντέρ και δύο PZL, σε μία προσπάθεια να προλάβουν τη φωτιά πριν προσεγγίσει το χωριό.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται άλλες δύο πυρκαγιές στην Ηλεία. Στο Κακοτάρι, όπου η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά κινείται προς μία χαράδρα και αν εισέλθει στην χαράδρα υπάρχει ο κίνδυνος να πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσει το πύρινο μέτωπο. Στο σημείο αυτό έχουν σπεύσει και επιχειρούν 10 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα και ένα αεροσκάφος.

Το τρίτο πύρινο μέτωπο βρίσκεται στο Αγραπιδοχώρι, όπου καίγεται αγροτοδασική έκταση και πουρνάρι, χωρίς να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 15 άντρες με 7 οχήματα και αεροσκάφος.

Πρόσθετα, νέα φωτιά έχει ξεσπάσει και στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρόνερο του νομού Δράμας, δίχως να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ενώ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για αυτό το πύρινο μέτωπο στο οποίο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και νέα πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πετανοί Κεφαλονιάς μακριά από κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και μεταφέρουν πως ήδη πηγαίνει καλύτερα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων