Ο Νικολά Σαλ, επικεφαλής της κουζίνας του ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι ανακηρύχθηκε «Σεφ της χρονιάς» για το 2017 από τους επαγγελματίες της γαστρονομίας, ανακοίνωσε το περιοδικό Le Chef που είναι ο διοργανωτής του διαγωνισμού.
Το πολυτελές ξενοδοχείο που άνοιξε εκ νέου τις πύλες του τον Ιούνιο του 2016, έπειτα από τέσσερα χρόνια ανακαίνισης, απέσπασε διπλή διάκριση φέτος για την μαγειρική και για την υψηλή ζαχαροπλαστική του, καθώς ο σεφ ζαχαροπλαστικές Φρανσουά Περέ έλαβε τον τίτλο του «Πατισιέ της χρονιάς».
Ο Νικολά Σαλ, που διαδέχτηκε τον Michel Roth στο Ritz, είδε να βραβεύονται τα δύο εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας του πεντάστερου ξενοδοχείου, το «Le Jardin de l’Espadon» με ένα αστέρι Michelin και το «La Table de l’Espadon» με δύο αστέρια, από την τελευταία έκδοση της βίβλου της γαστρονομίας.