Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Σελίδα στο Facebook δημιουργήθηκε για τον πλοίαρχο του Νόρμαν Ατλάντικ

Μπορεί λανθασμένες πληροφορίες των ιταλικών ΜΜΕ να τον ήθελαν να έχει εγκαταλείψει το φλεγόμενο «Norman Atlantic», όμως, ο πλοίαρχος, Αρτζίλιο Τζακομάτζι, παραμένει στο πλοίο την ώρα που όλοι οι επιβαίνοντες έχουν διασωθεί.

Τη στάση του 62χρονου καπετάνιου εξήρε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντζι, ο οποίος έκανε λόγο για «σοβαρό κυβερνήτη», ενώ στο όνομά του δημιουργήθηκε ακόμα και σελίδα στο Facebook όπου δεκάδες είναι οι χρήστες του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης θαυμάζουν το θάρρος του.

Βέβαια, την ίδια ώρα είναι αναπόφευκτη η σύγκριση του Τζακομάτζι με τον Φραντσέκο Σκετίνο, ο οποίος πριν περίπου δύο χρόνια είχε εγκαταλείψει το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia αφήνοντας στο έλεος εκατοντάδες επιβαίνοντες.

«Δύναμη Αρτζίλιο, μην τα παρατάς», «Σπουδαίος κυβερνήτης. Σκετίνο δες και μάθε», «Αρτζίλιο φέρε τους όλους στο σπίτι», ήταν μόνο μερικά από τα σχόλια των δεκάδων χρηστών του Facebook που έσπευσαν να δώσουν τα συγχαρητήριά τους στον 62χρονο πλοίαρχο για το έργο του.

Ο ήρωας Τζακομάτζι είναι πλέον για πολλούς Ιταλούς ο «αντι-Σκετίνο», καθώς όπως κάθε υπεύθυνος πλοίαρχος παρέμεινε στο πλοίο βοηθώντας τους επιβαίνοντες και τις λιμενικές αρχές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

ploiarhos1

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων