Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Σενάριο ενοποίησης όλων των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών

Επιστρέφει το σενάριο της ενοποίησης των δραστηριοτήτων των θυγατρικών όλων των ελληνικών τραπεζών στη ΝΑ Ευρώπη. Αυτή τη φορά, επιστρέφει «δριμύτερο» αφού, η τρόικα «βλέπει» με πολύ καλό «μάτι» μία τέτοια προοπτική, λένε ασφαλείς πληροφορίες.

Το σενάριο αυτό προβλέπει τη συγχώνευση όλων των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών σε κάθε ξένη αγορά, όπως πχ στη Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, κλπ.

Κάθε μητρική τράπεζα «απασχολεί» σημαντικά κεφάλαια ρευστότητας για την χρηματοδότηση των θυγατρικών της σε ξένες αγορές. Με την υλοποίηση του σχεδίου συνένωσης, τα κεφάλαια που θα αφιερώνει η κάθε μητρική τράπεζα σε κάθε μία από τις ξένες αγορές θα μειωθούν σημαντικά.

Παράλληλα, σε ορισμένες από τις ξένες αγορές, η ελληνική πλευρά θα αναδειχθεί σε μεγαλύτερη τραπεζική δύναμη απʼ ότι θα είναι οι τοπικές τράπεζες.

Με τη δημιουργία μίας ελληνικής ομπρέλας στις ξένες αγορές, θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος και θα διευρυνθούν οι δυνατότητες άντλησης ρευστότητας και περαιτέρω συμβολής στην χρηματοδότηση των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων