Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Σ’ ευχαριστώ ΕΡΤ!

Κατάγομαι από ένα χωριό της Ελλάδας που δεν υπάρχει στο χάρτη. Παραδοσιακά ένα κανάλι πιάναμε. Το…ΕΡΤ, όπως το λέγαμε, διότι το… ΥΕΝΕΔ τις περισσότερες φορές είχε «χιόνια». Αργότερα και μέχρι πριν λίγες ώρες πιάναμε μόνο την ΕΤ1 καλά. Η ΝΕΤ τις περισσότερες φορές είχε «χιόνια» και σιχτίριζαμε (όταν έτυχε και βρισκόμουν εκεί) διότι δε μπορούσαμε να δούμε τα αγαπημένα μας σίριαλ (την τελευταία διετία έδινε ρέστα έτσι…)

Στην Αθήνα που είναι η μόνιμη κατοικία μας, τις ημέρες που έτρεχαν σοβαρά γεγονότα ή τα νεύρα μας παραήταν τεντωμένα για να ακούμε το κάθε ακριβοπληρωμένο “ιδιωτικό” παπαγαλάκι, ακουγόταν σταθερά η κλασική ατάκα «βάλε ΝΕΤ να δούμε τις γίνεται…». Και ναι, πολλές φορές γκρινιάζαμε και κριτικάραμε για τα κακώς κείμενα….Και θυμώναμε μπορώ να πω…. Πολύ μάλιστα.

Όλα αυτά τελείωσαν…. Για την ΕΡΤ λέγονται και γράφονται πολλά. Θα ειπωθούν και θα γραφτούν άλλα τόσα.

Δεν θα ήθελα να προσθέσω στη λίστα καμία επιπλέον ανάλυση, αλλά με τη δυνατότητα της έκφρασης που μου δίνει τούτος ο διαδικτυακός τόπος θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί:

– στα παιδικά μου χρόνια οι τηλεοπτικές εικόνες μου ήταν ο Σαρλώ, οι Χοντρός και Λιγνός, ο Ροζ Πάνθηρας, ο Παραμυθάς, η Τενεκεδούπολη, η Λωξάντρα, ή ο Χριστός Ξανασταυρώνεται (ναι, μας άφηναν να τον βλέπουμε!).

– τα παιδιά μου είχαν την επιλογή να δουν προγράμματα όπως το Ουράνιο Τόξο ή τον Ψεύτη Παππού, κόντρα στην φτηνή σαβούρα που πλασάρετε ως επί το πλείστον.

– στα ατελείωτα χιλιόμετρα που έχω διανύσει είχα την επιλογή να με συντροφεύει ο Κόσμος, ένα μαγικό ραδιόφωνο που όμοιο του ΔΕΝ υπάρχει στα ερτζιανά και δύσκολα θα στηθεί.

ΥΓ1: Όσοι τις τελευταίες ημέρες διατείνονται ότι δεν έγινε και τίποτα επειδή σχεδόν 3.000 εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα βρεθούν στο δρόμο όταν ο ιδιωτικός τομέας αριθμεί 1,5 εκατ. ανέργους, ας μπουν στον κόπο να σκεφτούν ότι τα έσοδα αυτών των 3.000 εργαζομένων θα λείψουν από την…αγορά. Άρα από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται. Άρα μπορεί και οι ίδιοι δυνάμει να βρεθούν στο δρόμο… Ας μπουν στον κόπο να σκεφτούν τις αρνητικές επιπτώσεις που αθροίζονται στην αγορά. Ας μπουν στον κόπο να σκεφτούν τις πιθανότητες να καεί και το δικό τους σπίτι, όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα.

ΥΓ2: Ας μπουν επίσης στον κόπο να σκεφτούν ότι όσους ψήφιζαν ως κόμματα εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια, οδήγησαν την κατάσταση εκεί που έφτασε. Για να μην τρελαθούμε στο τέλος…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων