Οι επισκέπτες θα μάθουν πώς… φλερτάρουν τα ζώα
Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, οι επισκέπτες του Ζωολογικού Κήπου του Ζάγκρεμπ θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τους ασυνήθιστους τρόπους, με τους οποίους φλερτάρουν και αναπαράγονται τα ζώα.
Όσοι επιλέξουν τις δύο αυτές μέρες μία ρομαντική βόλτα στο Ζωολογικό Κήπο της κροατικής πρωτεύουσας, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην περιήγηση “Sexy tour” με ξεναγό.
“Τα βέλη του Έρωτα χτυπούν και τους “κατοίκους” του Πάρκου Μάξιμιρ, όπου βρίσκεται ο Ζωολογικός Κήπος. Το αποτέλεσμα είναι πολυάριθμα μικρά την άνοιξη και το καλοκαίρι να ξεπροβάλουν από τις φωλιές. Γι αυτό οι φροντιστές του Ζωολογικού Κήπου αποφάσισαν να παρουσιάσουν στους κατοίκους του Ζάγκρεμπ, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τον κόσμο των ζώων, από την προσέγγιση έως το ζευγάρωμα” αναφέρουν οι διοργανωτές.
Το φλερτ των κουνελιών διαρκεί λίγο, ενώ πουλιά, όπως οι γερανοί της Μογγολίας και οι μαύροι κύκνοι, επιδίδονται σε μεγάλης διάρκειας επιβλητικό χορό, κουνώντας τα φτερά και τυλίγοντας τους λαιμούς. Τα λιοντάρια και οι λεοπαρδάλεις αγαπούν περισσότερο το άγριο παιχνίδι, με δαγκώματα και ρουθουνίσματα, ενώ το αρσενικό τουκάν προσπαθεί να γοητεύσει την εκλεκτή της καρδιάς της χαρίζοντας της τροφή.
Οι αρσενικοί κροκόδειλοι προσελκύουν τους θηλυκούς με σύνθετες χορογραφίες με τις ουρές τους και όλα αυτά για μία νύχτα, καθώς μετά το ζευγάρωμα πιθανότατα δεν ξανασυναντιούνται.
Σε αντίθεση, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου, οι μαύροι κύκνοι μένουν μαζί για μια ζωή. Μέχρι πρόσφατα, επικρατούσε η άποψη ότι είναι εντελώς μονογαμικοί, αλλά νέες έρευνες δείχνουν ότι οι θηλυκοί που και που κάνουν απιστίες.
Όσοι υιοθέτησαν κάποιο ζώο του Ζωολογικού Κήπου του Ζάγκρεμπ, τον περασμένο χρόνο, έχουν τη δυνατότητα δωρεάν εισόδου, στις 14 Φεβρουαρίου.
Σε εκείνους που θέλουν να κάνουν ένα ξεχωριστό δώρο, οι φροντιστές του Ζωολογικού Κήπου προτείνουν την υιοθεσία ενός ερωτευμένου ζευγαριού, όπως τις ασιατικές βίδρες Λούνιο και Μάζα, ή τα μάρα της Παταγονίας, Χουανίτα και Ότζι και τα καλιφορνέζικα θαλάσσια λιοντάρια, Ζάγκια και Έντιθ.