Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Σφήνα του ΤΕΕ στον Λάτση για το Ελληνικό

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Εναλλακτική πρόταση για την αξιοποίηση του Ελληνικού και την ακύρωση της μεταβίβασης του από το ΤΑΙΠΕΔ στην Lamda Development., καταθέτει την Πέμπτη η διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης, ένας εκ των επικεφαλής της νέας πολιτικής κίνησης των πρώην συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, θα δώσει στη δημοσιότητα πρόταση που θα προβλέπει την δημιουργία πάρκου με χρήση των υφιστάμενων κτιρίων της έκτασης, με τα έσοδα να πηγαίνουν στα δημόσια ταμεία κι όχι στην αποπληρωμή του χρέους.

Όπως ο ίδιος τόνισε σε δηλώσεις του, το παρόν σχέδιο εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της εταιρείας που ανέλαβε το project.

Η εναλλακτική πρόταση θα καλύπτει το σύνολο του πρώην αεροδρομίου, την ακτή του Αγίου Κοσμά άλλα και το γκολφ της Γλυφάδας, δηλαδή μια έκταση 6.500 στρ., χωρίς να προβλέπεται νέα δόμηση παρά μόνο η ενσωμάτωση χρήσεων τουρισμού, αναψυχής, τοπικού εμπορίου, αθλητισμού κλπ. στα υφιστάμενα 241 κτίρια που βρίσκονται στον χώρο του πρώην αεροδρομίου και τα οποία καταλαμβάνουν έκταση 370 στρ. Αναμένεται να κατατεθεί αναλυτική οικονομοτεχνική μελέτη σύμφωνα με την οποία θα εξασφαλίζεται και το κόστος κατασκευής αλλά και η βιωσιμότητα του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος της πρότασης θα είναι περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση φαίνεται ότι έχει ήδη την στήριξη των τοπικών Δήμων και αναμένεται να προκαλέσει νέα εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι η μεταβίβαση της έκτασης στην εταιρεία συμφερόντων Λάτση, ήδη έχει κολλήσει στο ΣτΕ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων