Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

«Σφίχτηκε» η κυβέρνηση, απεργία η ΕΣΗΕΑ

Γράφει η Ευτυχία Αλικάκου

Η ΕΣΗΕΑ, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων για άλλη μία φορά απέδειξε πως είναι κατώτερο των περιστάσεων, αφού όχι μόνο εξήγγειλε μία απεργία ρίχνοντας μαύρο στην ενημέρωση σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, αλλά συγχρόνως φαίνεται από τα απανωτά μηνύματα σε δημοσιογράφους πως αν και σχετίζεται με τη πληροφόρηση, σε ότι αφορά τα χωράφια της είναι μάλλον θύμα παραπληροφόρησης την οποία και διαιώνισε.

Το ότι δεν ήξερε τι της γίνεται αναφορικά με την πραγματοποίηση ή όχι απεργία και την έκδοση ή όχι εφημερίδων είναι ίσως το λιγότερο που χρήζει σχολιασμού μπροστά σε αυτή τη πρωτοφανή στάση της ένωσης δημοσιογράφων η οποία έσπευσε σε τυπογραφείο το βράδυ της Δευτέρας προκειμένου να εμποδίσει την έκδοση φύλλων που θα… έσπαγαν την απεργία. Η αδέσμευτη και προηγμένη δημοσιογραφία του τόπου που εκπροσωπείται από ένα συνδικαλιστικό όργανο περίσσειας διαφθοράς που διαιωνίζει πλέον απροκάλυπτα το πελατειακό σύστημα από το οποίο τρέφεται αποφάσισε με το έτσι-θέλω να φιμώσει τη φωνή και τη γραφή όλων των δημοσιογράφων και μέσων, ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ, τις ημέρες που κλειδώνει το τέταρτο μνημόνιο. Αυτές τις στιγμές που η χώρα ζει μια πραγματική εβδομάδα παθών εξαιτίας του διαφαινόμενου ναυαγίου της διαπραγμάτευσης και φυσικά των ψιθύρων για εκλογές ή δημοψήφισμα ακόμα και για παραίτηση της κυβέρνησης, οι πολίτες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην είδηση και ακόμα και οι εργαζόμενοι που επιλέγουν να επιτελέσουν το καθήκον της ενημέρωσης αντιμετωπίζονται ως μαύρα πρόβατα. Μάλιστα, η ένωση χαρακτήρισε τη μη συμμετοχή στην απεργία πειθαρχικό παράπτωμα! Θα πάθουμε overdose από την πολλή δημοκρατία σας και όχι τίποτα άλλο σχεδιάζουν να απεργήσουν και οι φαρμακοποιοί από ότι άκουσα και που θα βρούμε φάρμακο!

Αναμφίβολα, το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και οφείλουμε να το σεβόμαστε αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να πειστούμε ότι αυτό το timing ήταν τυχαίο και ότι δεν αποτελεί εντολή άνωθεν. Το τελευταίο καιρό άλλωστε η ΕΣΗΕΑ έχει δείξει καταφανώς το πραγματικό της πρόσωπο όταν προέβη σε προσωρινή διαγραφή και στοχοποίηση δημοσιογράφων που τάχτηκαν ανοιχτά υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα (ενδεικτικά θυμίζω τη ποινή 18μηνης διαγραφής που επιβλήθηκε στον γενικό διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Σκάι, Σταμάτη Μαλέλη, ενώ για ένα έτος διεγράφη και ο Άρης Πορτοσάλτε). Αλλά βέβαια, όταν η ΕΣΗΕΑ απειλεί και στιγματίζει οποιαδήποτε ελευθερία βούλησης και έκφρασης είναι προάσπιση δικαιωμάτων ενόψει του μνημονίου 4, το μαύρο όμως στην ΕΡΤ ήταν ωμή επίθεση στη δημοκρατία.

HTML tutorial

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στη Καθημερινή και στο ΣΚΑΙ, που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο πανηγυράκι που έστησε το ακροαριστερό φερέφωνο της κυβέρνησης σε βάρος πολλών πολιτών που καλώς ή κακώς δεν έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω internet. Αλλά που να τα σκεφτούν αυτά! Προέχει η χούντα του συνδικαλισμού που συντηρούν με όλες τους τις δυνάμεις και με τις πλάτες μίας κυβέρνησης που διασαλεύει μέρα με τη μέρα πιο αδιάντροπα την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των ελάχιστων σκεπτόμενων πολιτών που έχουν ξωμείνει στο πάγκο της ελπίδας. Ναι, αυτής που δεν ήρθε ποτέ και δεν προβλέπεται να έρθει σύντομα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων