Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Μετωπική επίθεση των δικαστών στην κυβέρνηση-Υπάρχει θέμα Δημοκρατίας

Θέμα Δημοκρατίας θέτουν ευθέως οι εισαγγελείς, με ανακοίνωση της Ενώσεως τους,με την οποία τοποθετούνται για τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου στη Βουλή αλλά και τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Η Ένωση Εισαγγελέων με ανακοίνωση της, την οποία υπογράφουν μέλη της διοίκησης της, πλην του προέδρου της Δημήτρη Ασπρογέρακα, τοποθετείται σκληρά στις υπουργικές δηλώσεις και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών τους θέτουν ευθέως θέματα προσταςίας του δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Οι αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και όταν προέρχονται από φορείς εξουσίας που είναι ταγμένοι να υπηρετούν και να προστατεύουν την Δημοκρατία, συνιστούν φαινόμενο λυπηρό και επικίνδυνο για αυτήν», τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ σε άλλο σημείο καλείται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης να καταθέσει ότι στοιχεία έχει στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για δικαστές η εισαγγελείς για τους οποίους άφησε προ ημερών στη Βουλή να εννοηθεί, ότι δεν έκαναν τη δουλειά τους τα προηγούμενα χρόνια.

“Η Ε.Ε.Ε. καλεί, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όποιον γνωρίζει συγκεκριμένες ενέργειες δικαστικών λειτουργών που αντιβαίνουν στα καθήκοντά τους, να απευθυνθεί άμεσα στα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, αντί να αναφέρει ως γεγονότα, πραγματικές ή προσχηματικές υποψίες του, προκαλώντας απαράδεκτη γενίκευση που αμφισβητεί τη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία αυτών και βλάπτει ευθέως το θεσμό της δικαιοσύνης.

Η σκληρή τοποθέτηση της Ενώσεως των Εισαγγελέων είναι η τρίτη κατά σειρά τις τελευταίες ημέρες καθώς τόσο η Ένωση των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας όσο και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την περασμένη Παρασκευή με ανακοινώσεις τους άσκησαν σκληρή κριτική για τις επιθέσεις υπουργών κατά της Δικαιοσύνης, θέτοντας – και αυτές- θεσμικά θέματα προστασίας της Δημοκρατίας και των θεσμών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων