Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν στο Ισραήλ: Κράτος τρομοκράτης που σκοτώνει παιδιά

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος τρομοκράτη» που «σκοτώνει παιδιά», προσθέτοντας ότι ο ίδιος «θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο» κατά της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Η Παλαιστίνη είναι ένα αθώο θύμα (…) Όταν το Ισραήλ είναι ένα κράτος τρομοκράτης, ναι, τρομοκράτης!» τόνισε, σε μια ομιλία του στη Σεβάστεια (Σίβας), στην κεντρική Τουρκία. «Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ιερουσαλήμ στο έλεος ενός κράτους που σκοτώνει παιδιά», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με αφορμή την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μια ανακοίνωση την οποία η Άγκυρα καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο. Ο Τούρκος πρόεδρος, που έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές την Ιερουσαλήμ «κόκκινη γραμμή για τους μουσουλμάνους», υποστηρίζει ότι η απόφαση του Τραμπ είναι «άκυρη» και την θεωρεί ως «μη γενόμενη».

«Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους με όλα τα μέσα» κατά της απόφασης αυτής, συνέχισε ο Ερντογάν. Στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη, «θα δείξουμε ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου δεν θα είναι τόσο εύκολη», διαβεβαίωσε επίσης.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων