Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Σήμερα δικάζονται οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί στην Αλεξανδρούπολη

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης δικάζονται οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί που κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα καθώς και για ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση (οι επτά) και για εκτέλεση παράνομης πτήσης (ο πιλότος του ελικοπτέρου με το οποίο προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη).

Έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν μουσουλμάνοι, που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ερντογάν και κατά των «ένστολων εγκληματιών», όπως έλεγαν.

Τη μεταφορά των «8» στο δικαστήριο κάλυψε πλήθος τουρκικών τηλεοπτικών καναλιών που πέρασαν γι’ αυτό τον σκοπό τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας.

Η δικηγόρος των στρατιωτικών κ. Μαρινάκη διέψευσε δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τους στρατιωτικούς να έχουν πετάξει τον οπλισμό τους προτού προσγειωθούν στην Ελλάδα, λέγοντας ότι εξαρχής δεν έφεραν όπλα.

Επιβεβαίωσε, όμως, ότι οι στρατιωτικοί κατέθεσαν στην Ελληνική Αστυνομία πως ξήλωσαν και έριξαν στη θάλασσα εξάρτημα του ελικοπτέρου το οποίο περιείχε συντεταγμένες και στρατιωτικούς χάρτες, για να μην πέσει στα χέρια των Ελλήνων.

Οι πρώτες συνεντεύξεις των στρατιωτικών με τους χειριστές που θα εξετάσουν τα αιτήματα ασύλου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 27 Ιουλίου, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα βγουν οι αποφάσεις σε πρώτο βαθμό.

Όπως έχουν δηλώσει στελέχη της υπηρεσίας Ασύλου, σε άλλες περιπτώσεις αιτημάτων προσφύγων και μεταναστών η διαδικασία συνήθως διαρκεί από δύο έως και τρεις μήνες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων