Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Σήμερα θα παρθούν αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Σήμερα αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή ποιες θα είναι οι συλλογικές διαδικασίες που θα λάβουν χώρα στο κόμμα το επόμενο διάστημα. Δύο είναι οι κύριες προτάσεις που προτείνονται από την ηγεσία του κόμματος από τη μία πλευρά και από την αριστερή πλατφόρμα από την άλλη.

Η μεν ηγεσία αλλά και πλειοψηφία του κόμματος ζητά έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν αποκλείει και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μεταξύ των μελών του κόμματος, και μάλιστα τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Αυτή είναι και η λύση που συμφέρει αυτή την πλευρά περισσότερο αφού υπό την πίεση του χρόνου αλλά και της ανάγκης να στηριχθεί η κυβέρνηση στο δύσκολο έργο των προσεχών μηνών, θα παρθεί η απόφαση για τις στρατηγικές επιλογές της και θα απομονωθούν οι διαφωνούντες.

Στον αντίποδα, η Αριστερή Πλατφόρμα διεκδικεί διαρκές συνέδριο πριν κλείσουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι δυνατόν να τεθούν αναλυτικότερα ζητήματα ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και με διαδικασίες που θα είναι επίπονες πολιτικά για την ηγετική ομάδα.

Πάντως οι πληροφορίες που κυκλοφορούν μετά την λήξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας καθόλη τη διάρκεια της οποίας ο Τσίπρας ήταν παρόν, αναφέρουν ότι ήταν πολλές οι απόψεις που κατατέθηκαν για την πρωτόγνωρη συγκυρία στην οποία βρίσκεται το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων