Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Συλλαλητήριο οργανώνει η ΓΣΕΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Σε συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη καλεί η ΓΣΕΕΕ και το Εργατικό Κέντρο εργαζόμενους,συνταξιούχους και ανέργους την ημέρα των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.

Το σημείο συνάντησης είναι για το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου μετέπειτα θα ακολουθηθεί η αντίστοιχη πορεία προς την ΔΕΘ.

Λίγες ημέρεις πριν την διεξαγωγή του συλλαλητηρίου και ειδικότερα στις 5 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του ΕΚΘ,θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αρκετών συνδικαλιστικών στελεχών των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών Μακεδονίας και Θράκης.

Παράλληλα και όσο παιρνούν οι ημέρες οι κινητοποιήσεις στο παρασκήνιο θα συνεχίζονται τόσο με συνεντεύξεις τύπου (7/9/17), όσο και περιοδεία του προεδρείου της ΓΣΕΕ μαζί με τα προεδρεία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων σε χώρους εργασίας με σκοπό τόσο την επιθεώρηση της υφιστάμενης κατάστασης, όσο και της συζήτησης με τους εργαζομένους των υπάρχουσων προβλημάτων

Τέλος σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ «Η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας με τους δανειστές ουσιαστικά ένα τέταρτο μνημόνιο. Εθελοτυφλώντας για τις ήδη ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, αφού εφάρμοσε με ευλάβεια το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε, το ενίσχυσε με νέες δεσμεύσεις για πρόσθετα σκληρά και επώδυνα μέτρα, απειλώντας την Κοινωνία με πλήρη ισοπέδωση και συλλογική αφωνία, εξουδετερώνοντας τα μέσα συλλογικής δράσης των εργαζομένων και γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις τους»

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων