Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Σήμερα η απόφαση της FDA για το εμβόλιο της Pfizer

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αναμένεται να αποφασίσει το απόγευμα της Παρασκευής, τοπική ώρα, την άδεια για την διάθεση του εμβολίου της Pfizer, επισπεύδοντας τις διαδικασίες.

Πηγές ενήμερες για τον προγραμματισμό της FDA που επικαλούνται οι Times της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι οι ρυθμιστικές αρχές αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα που συνοδεύουν την αδειοδότηση, συμπεριλαμβανομένου ενός ενημερωτικού δελτίου και πληροφοριών για τους γιατρούς.

Η επίσπευση των ανακοινώσεων, όμως, φαίνεται απίθανο ότι θα επιταχύνει την διάθεση των πρώτων δόσεων του εμβολίου: Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι 2,9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να σταλούν σε ολόκληρη τη χώρα «εντός ημερών» από την έγκριση.

Αυτές είναι μόνο οι μισές από τις δόσεις που μπορεί να παράσχει η Pfizer την πρώτη εβδομάδα. Οι άλλες μισές θα κρατηθούν έτσι ώστε οι πρώτοι εμβολιασθέντες να μπορούν να έχουν τη δεύτερη απαιτούμενη δόση, περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα.

Το πρωί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην FDA μέσω Twitter, εγκαλώντας τον επίτροπο του οργανισμού, Δρ Στίβεν Χαν επειδή δεν εγκρίνει ταχύτερα το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Ο Τραμπ κάλεσε τον Δρ Χαν να «σταματήσει να παίζει παιχνίδια και να αρχίσει να σώζει ζωές» ενώ χαρακτήρισε την FDA «μία μεγάλη, γριά, αργή χελώνα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων