Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Συμφωνία Λαβύρινθος! Αναζητείται Θησέας

Το ότι η Ελλάδα μπήκε, όπως μας διαβεβαίωσε η κα Λαγκάρντ του ΔΝΤ, «στο δρόμο για ένα βιώσιμο χρέος» αυτό δεν σημαίνει ότι και θα τερματίσει. Και αυτό το κατάλαβαν αμέσως οι ξένοι αναλυτές, μόλις διάβασαν την συμφωνία που επιτεύχθηκε στο eurogroup, όπως προκύπτει από τα σχόλια του διεθνούς τύπου. Αν διαβάσει κάποιος με προσοχή το αγγλικό κείμενο της συμφωνίας θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για μια συμφωνία με πολλά εάν και εφόσον.

Πρόκειται για ένα μονοπάτι γεμάτο κακοτοπιές, χωρίς η έξοδος από τη στενωπό που η χώρα έχει εισέλθει να είναι δεδομένη. Το βασικό μάλιστα ζητούμενο γύρω από το ελληνικό πρόβλημα παραμένει το λιγότερο αδιευκρίνιστο. Είναι τελικά ή όχι το ελληνικό χρέος βιώσιμο;  Το γεγονός μάλιστα ότι η κ. Λαγκάρντ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βάζουν στο κέντρο της οποιασδήποτε εξέλιξης την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, και στην ουσία κρατάνε πισινή περιμένοντας να προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση στις αρχές του 2013 δεν προμηνύει καλά μαντάτα.

Από το σύνολο των αναλύσεων που φιλοξενούνται στο διεθνή τύπο αλλά και από τις αντιδράσεις σοβαρών αναλυτών στο διαδίκτυο προκύπτει πως πρόκειται για μια συμφωνία Λαβύρινθο με την αναζήτηση του Θησέα που θα ξετυλίξει το μίτο της Αριάδνης να αναζητείται ήδη από τώρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων