Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Συνδικαλιστές παίρνουν εργολαβίες της ΔΕΗ

«Υπάρχουν και καλά παιδιά» τραγουδούσε κάποτε ο Καζαντζίδης. Και εμείς, αν υπήρχε τραγούδι, θα μπορούμε να τραγουδήσουμε «υπάρχουν και καλοί συνδικαλιστές». Αφορμή η καταγγελία που έκανε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΕ ΔΕΗ Ανδρέας Αβραμίδης, για το καθεστώς ανομίας και συγκάλυψης που επικρατεί στην πρώην γενική διεύθυνση διανομής της ΔΕΗ, η οποία πλέον έχει μετεξελιχθεί σε ανεξάρτητη εταιρεία θυγατρική της ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ, και διαχειρίζεται μονοπωλιακά τα δίκτυα χαμηλής και μέσης τάσης.

Η καταγγελία έγινε στην συνδικαλιστική του οργάνωση, απαιτώντας να αναρτηθεί στον ιστότοπό της. Σε τι αναφέρεται; Σε αυτό που γνωρίζουν όλοι στη ΔΕΗ, εργαζόμενοι, διοίκηση, συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά δεν έχουν κανένα λόγο να το αντιμετωπίσουν. Ότι δηλαδή, νυν εργαζόμενοι και πρώην εργαζόμενοι, λειτουργούν και ως εργολάβοι της εταιρείας, που είναι και θα παραμείνει μονοπώλιο.

Ας διαβάσουμε τι γράφει στην καταγγελία του ο κ. Αβραμίδης, απευθυνόμενος στη διοίκηση του συνδικάτου: «Όπως καλά γνωρίζετε, στην Περιοχή της Αθήνας καταγράφηκε το γεγονός συνάδελφος ηλεκτρολόγος να είναι ταυτόχρονα και εργολάβος και να εργάζεται σε εργολαβία του…στην περιοχή του και μάλιστα σε ώρα κανονικής του εργασίας». Και παρακάτω: «Ξέρετε και εσείς πολύ καλά πως δεν είναι το μοναδικό γεγονός στον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά ότι αντιθέτως παρόμοιες καταστάσεις με εργαζόμενους ή συνταξιούχους ευδοκιμούν και σε πολλές άλλες περιοχές».

Τώρα μπορεί κανείς να εξηγήσει το θράσος με το οποίο τον αντιμετωπίζουν οι διάφοροι εργολάβοι και «εργολάβοι» των δικτύων της ΔΕΗ, όταν κάποιος διανοηθεί και παραπονεθεί για κακοτεχνίες, κολώνες και καλώδια σε άσχετα και επικίνδυνα μέρη, παρατημένα σκάμματα, κακή εξυπηρέτηση στις νέες συνδέσεις.

Δεν περιμένουμε ότι διοικήσεις ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ θα συγκινηθούν, αφού είναι ενσωματωμένες στο συγκεκριμένο σύστημα. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι το θάρρος του συνδικαλιστή της ΕΤΕ ΔΕΗ, μπορεί να χτυπήσει καμπανάκι στους πολιτικούς αρμόδιους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων