Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Συνέντευξη Τσίπρα στο «Antivirus»- Τι λέει για τα ομόφυλα ζευγάρια

Το περιοδικό, το οποίο έχει αφιερώσει το εξώφυλλό του στον Αλέξη Τσίπρα, φιλοξενεί δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης.

Ο κος. Τσίπρας, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης περί νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας του φύλου, που βρίσκεται σε διαβούλευση, μετά την ψήφιση του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, δήλωσε: “Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ φαντάζει ως πολυτέλεια την εποχή της κρίσης, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι εκ των ουκ άνευ. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης. Ομόφυλα ζευγάρια περπατάνε μαζί στο δρόμο γιατί νιώθουν πως είναι πια αποδεκτοί και αποδεκτές, πως έχουν περάσει από το σκοτάδι στο φως και δεν θα δεχτούν να γυρίσουν ποτέ πίσω. Οι θεσμικές αλλαγές δημιουργούν μακροπρόθεσμα και κοινωνική νοοτροπία. Και έπειτα απ’ τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αυτό θα είναι ακόμη πιο έντονο. Και ξέρετε, αυτές είναι μεταρρυθμίσεις που ήρθαν για να μείνουν. Δεν μπορούν να ανατραπούν”.

Ταυτόχρονα, όσον αφορά το ρόλο του ως πρωθυπουργός πάνω σε ένα τέτοιο ζήτημα, ο κος. Τσίπρας ανέφερε: “Θεωρώ τον εαυτό μου και φιλοδοξώ, από τη θέση του πρωθυπουργού, να είμαι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μου. Των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων που είτε δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα πλήρως είτε αμφισβητούνται εκ νέου. Κατ’ αυτή την έννοια, να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα της νέας μητέρας, του επισφαλώς εργαζόμενου, του τρανς παιδιού, των ηλικιωμένων, των προσφύγων”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων