Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Συνήγορος Γεωργίου: Αν είναι ένοχος, να επιστραφoύν τα 320 δισ. ευρώ

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο ο συνήγορος του κ. Γεωργίου Γιώργος Στεφανάκης, μια μέρα μετά την άσκηση αναίρεσης της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Ο ίδιος επισήμανε πως «Θεωρητικά δεν υπάρχει τέλος στην υπόθεση Γεωργίου…»

«Αν ο Ανδρέας Γεωργίου είναι ένοχος, αν πράγματι είπε ψέματα, αν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (για το έλλειμμα) ήταν ανακριβή, δεν θα είχαμε πάρει τα δάνεια» επισήμανε ο Γιώργος Στεφανάκης.

Τότε να γυρίσουμε αμέσως πίσω τα 320 δισεκ. ευρώ να τελειώνουμε» δήλωσε ο δικηγόρος.

«Η δικαστηριακή αλήθεια δεν μπορεί να συγκρούεται προς το αυτονόητο, γιατί τότε δικάζεται το κυρός της δικαιοσύνης. Υπάρχουν 320 δισεκ. να τα δωσουμε πίσω; Είμαστε η πλουσιότερη χώρα της υδρογείου;» διερωτήθηκε.

«Και το καλύτερο ρολόι του κόσμου αν το ξεκινήσεις τώρα να δείχνει μεσάνυχτα θα δείξει ποτέ τη σωστή ώρα;» είπε ακόμα ο κ. Στεφανάκης, υπενθυμίζοντας ότι και «ο υπουργός Οικονομικών για να πάρει τη δόση διαπραγματευόταν για την απόφαση της Δικαιοσύνης. «Όταν το λάθος είναι διαρκές ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν θα είναι κολακευτικό για τη χώρα να παραβιάζουμε ό,τι είναι αυτονόητο».

Μιλώντας για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πήρε όλα τα μέτρα που ήταν αναγκαία να πάρει (σ.σ έναντι των θεσμών). «Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει θέματα όπως του κ. Γεωργίου» ξεκαθάρισε.

 

 

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων