Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Σειρά παίρνει το ραδιόφωνο

Μετά τα τηλεοπτικά κανάλια η Κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει και το κεφάλαιο των ραδιοφωνικών σταθμών.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει συνάντησή του με την ΕΙΙΡΑ και για τον χάρτη ραδιοφωνικών συχνοτήτων:«Έχουμε ένα τοπίο θολό και στο ραδιόφωνο, χωρίς άδειες, πρέπει να γίνει ένας εξαντλητικός διάλογος με όλους, η μελέτη των συχνοτήτων είναι έτοιμη, πριν γίνει ο χάρτης συχνοτήτων θα δοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους να εκφράσουν την άποψή τους. Προφανώς θα μπουν προδιαγραφές, μέσα στη βδομάδα θα καλέσουμε την ΕΙΙΡΑ να καταθέσει τις προτάσεις της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Πρόσθεσε αναφορικά με το τηλεοπτικό τοπίο:«Η Ελλάδα δεσμεύεται μέχρι το 2020 να έχει συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων. Τέσσερις οι άδειες, προφανώς δεν θα είναι τέσσερα τα κανάλια, αυτά είναι τα πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, αλλά υπάρχουν τα θεματικά, τα περιφερειακά και τα κρατικά κανάλια, για τα οποία θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες» είπε ο Χρ. Σπίρτζης και σημείωσε:
«Τεκμηριώθηκε και στη Βουλή γιατί η χώρα αντέχει τέσσερις, για να μην έχουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Τα κανάλια δεν είναι σούπερ μάρκετ, ούτε κομμωτήρια. Αν έχουν άλλες σχέσεις και δραστηριότητες, αυτό έχει να κάνει με το πολιτικό σύστημα και την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων