Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Σκέψεις για επανέναρξη της Serie A στις 31 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε πως τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα λόγω του κορωνοϊού θα συνεχιστούν μέχρι τις 3 Μαΐου, καθώς ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η «La Repubblica», η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Serie A είναι εφικτή να πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου. Κι αυτό βέβαια, αν μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων η κατάσταση δεν θα χειροτερέψει πάλι.

Οι ομάδες της Serie A, αναμένεται στη τηλεδιάσκεψη την οποία θα πραγματοποιήσουν στις 21 Απριλίου να συζητήσουν για τις πιθανές ημερομηνίες που θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως οι ποδοσφαιριστών των συλλόγων θα μπορούν να προπονηθούν και πάλι όλοι μαζί στις 4 Μαΐου. Επειτα από περίπου τρεις εβδομάδες προπονήσεων θα είναι και πάλι σε φόρμα, ώστε να αγωνιστούν σε αγώνες.

Το σενάριο αυτό θέλει την διεξαγωγή των αγώνων κάθε τρεις ημέρες, προκειμένου το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου ή έστω στις αρχές του Αυγούστου. Φυσικά, όλες οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες.

Ετσι οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία για ξεκούραση περίπου ενός μήνα, μέχρι την εκκίνηση της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Ωστόσο, μέχρι την τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων