Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Σκιάθος: Η χαμηλότερη προσγείωση αεροπλάνου – «Σήκωνες το χέρι και το ακουμπάς»

Πολλά είναι τα viral βίντεο που έχουμε δει κατά καιρούς από το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» στην Σκιάθο (και πλέον… διεθνή), καθώς καταφέραμε να μας «παίζουν» τα ειδησεογραφικά Μέσα του εξωτερικού.

Αν και ε΄χουν γίνει αρκετές σημάνσεις που προειδοποιούν τον κόσμο να μην βρίσκεται κοντά επειδή υπάρχει κίνδυνος, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συγκεντρώνονται καθημερινά στην παραλία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο του νησιού για να δουν ένα αεροπλάνο να προσγειώνεται δίπλα τους. Οι περισσότεροι προφανώς για να νιώσουν την ορμή από την τουρμπίνα του αεροπλάνου και να δουν αν θα τους πετάξει μέσα στη θάλασσα όπως συνέβη πριν λίγο καιρό με μια τουρίστρια στο ίδιο σημείο. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το αεροσκάφος, Airbus και όχι ελικοφόρο, βρίσκεται ελάχιστα μέτρα πάνω από το έδαφος, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι που κινηματογραφούσαν την προσγείωση με τα κινητά τους, να αναγκαστούν να σκύψουν και να φύγουν από κάτω.

Το Airbus A321neo της ουγγρικής«Wizz Air», μία από τις εταιρείες χαμηλού κόστους, είναι τόσο κοντά στο έδαφος, που αν ένας από τους παρευρισκόμενους σήκωνε (θεωρητικά πάντα) το χέρι του, θα μπορούσε να αγγίξει το αεροσκάφος.

Ένας σχολιαστής του Youtube εξήγησε πως οι πιλότοι προσπαθούν μερικές φορές να σταματήσουν τα αεροπλάνα τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς λόγω της « υψηλής θερμοκρασίας και του πολύ σύντομου διαδρόμου, τους αναγκάζει σε μια «βαθιά» προσγείωση για να μεγιστοποιήσουν τον διαθέσιμο διάδρομο για να σταματήσουν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων