Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Σκηνοθέτες με πτυχίο: Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Ήταν όνειρο του τέως διευθυντή του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας Αντώνη Παπαδόπουλου, που -δυστυχώς- δεν πρόλαβε να το δει να πραγματοποιείται. Ευτυχώς για τη νέα γενιά κινηματογραφιστών πλέον υπάρχει μια -δυστυχώς όχι ελεύθερης φοίτησης- σχολή κινηματογράφου με έδρα και συνδέσεις με το φεστιβάλ.

Το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την λειτουργία Κινηματογραφικής Σχολής στη Δράμα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που θα διασυνδέεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και αναμένεται να λειτουργήσει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Αρχικά τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται εξ’ αποστάσεως, όμως θα υπάρχουν και δια ζώσης εργαστήρια στην πόλη της Δράμας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Γιάννης Σακαρίδης, που ακόμα και σε εποχές εγκλεισμού συντήρησε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ της Δράμας, όπως το Pitching Lab, και ανέπτυξε αρκετές παράλληλες δράσεις που προάγουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της 7ης τέχνης, υποστήριξε αυτή τη μακροχρόνια προσπάθεια αναγνωρίζοντας τη σημασία της ανάδειξης και ενδυνάμωσης του εκπαιδευτικού ρόλου που παίζει το ίδιο το Φεστιβάλ όχι μόνο στους πολίτες της Δράμας, αλλά στους καλλιτέχνες όλου του κόσμου.

Το πρόγραμμα θα έχει δύο κατευθύνσεις, θεωρητική και δημιουργική παρέχοντας τριτοβάθμια εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Η φοίτηση στο πρόγραμμα θα είναι 4ετής και στην πλήρη ανάπτυξη του μπορεί να έχει εγγεγραμμένους μέχρι και 1000 φοιτητές.

Ετοιμαστείτε λοιπόν Έλληνες δημιουργοί να υπερπαραχθείτε! Με την ελπίδα παράλληλα με εσάς, τους λάτρεις της τέχνης, της γνώσης και του παντρέματος εικόνας και ήχου, να αναπτυχθεί καλύτερη συνείδηση περί των πνευματικών δικαιωμάτων (η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που η πειρατεία ταινιών παραμένει αρκετά υψηλή) και μεγαλύτερο κοινό (με εξαίρεση την προηγούμενη χρονιά, ο ελληνικός κινηματογράφος δεν συναντά σε ικανοποιητικά επίπεδα το κοινό στις αίθουσες).

Περισσότερες πληροφορίες:
(Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας)
Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575
Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309

Πηγή: ertnews.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων