Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

«Σκιώδη» συνεργασία Podemos με Βενεζουέλα αποκαλύπτει ο Ραχόι

Γράφει ο Γιάννης Κουτρουμπής

Κίνηση ματ ετοιμάζει ο Ραχόι για τους Podemos, ενώ αναμένεται τα σκάγια να πάρουν και την Ελληνική Κυβέρνηση. Ο Ισπανός Πρωθυπουργός ετοιμάζει αίτημα έρευνας για την σκιώδης χρηματοδότηση των Podemos από την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Όπως αναφέρει η “El Pais”, το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αντιπρόεδρο της Βουλής της Βενεζουέλας Φρέντυ Γκεβάρα, ο οποίος αυτές τις μέρες πραγματοποιεί συναντήσεις με ευρωπαίους ηγέτες, ζητώντας τους ενημέρωση για την έρευνα που πραγματοποιεί ο ίδιος για την ίδια υπόθεση, κατ’ εντολήν της Βουλής της Βενεζουέλας.

Οι Podemos από την πλευρά τους αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν οικονομικές συναλλαγές με την Βενεζουέλα.Αν η ειδική συνεδρίαση της Βουλής πραγματοποιηθεί τότε θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας Επικεφαλής των Podemos.

Στην ειδική συνεδρίαση που θα γίνει θα κληθούν να μιλήσουν ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Βενεζουέλας Φρέντυ Γκεβάρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βενεζουέλας Ραφαέλ Ισέα αλλά και η περιβόητη Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγα Ντίας που έχει διαφύγει από τη χώρα.

Μάλιστα σε περίπτωση που η πρωτοβουλία Ραχόι εγκριθεί από το Ισπανικό Κοινοβούλιο, τότε αναμένεται να αναζωπυρωθεί και στην Ελλάδα η πολιτική συζήτηση για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, για την οποία άλλωστε εκκρεμεί αίτημα της Ν.Δ. για την σύσταση σχετικής εξεταστικής επιτροπής.

Το αίτημα διατυπώθηκε από την Ν.Δ. και αναμένεται να επαναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της εμφάνισής του στην Δ.Ε.Θ.μετά τις αποκαλύψεις πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ζητήσει την διαμεσολάβηση της Βενεζουέλας στην Ρωσία, για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας, στην περίπτωση που θα έβγαινε από την ευρωζώνη το καλοκαίρι του 2015.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως ήδη ο τομέας Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, είχε εκδώσει ανακοίνωση στήριξης της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, αποδοκιμάζοντας, «την νέα κλιμάκωση της βιαιότητας της αντιπολίτευσης».

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων