Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Σκληρή απάντηση Άρη Σπηλιωτόπουλου για την “ανεξαρτητοποίηση” των δημοτικών του συμβούλων.

Σε μια σκληρή δήλωση προχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αθήνα Μπορείς” και πρώην υπουργός, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μετά την είδηση της ανεξαρτητοποίησης δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων της παράταξης του.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος καλεί τους ανεξαρτητοποιηθέντες συμβούλους να παραδώσουν τις έδρες τους το ταχύτερο δυνατόν, “για να αποκτήσει και ουσιαστικό περιεχόμενο η ανεξαρτητοποίηση τους” αλλά και για να είναι “συνεπείς προς τα στελέχη της δημοτικής παράταξης που συνεχίζουν τον αγώνα”.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

“Ένα μήνα μετά την συνδιάσκεψη των στελεχών του «Αθήνα Μπορείς» και τις ένθερμες τοποθετήσεις πίστης και αφοσίωσης, καταγεγραμμένες στα πρακτικά, και λίγες ώρες πριν την σημερινή συνάντηση του συνδυασμού ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση ή σχετική συζήτηση πληροφορηθήκαμε δια ανακοίνωσης ότι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τις ψήφους των πολιτών που εμπιστεύτηκαν την παράταξη «Αθήνα Μπορείς» αυτοπροσδιορίστηκαν ως “ανεξάρτητοι”. Αν παραγνωρίσουμε το βιαστική, μυστική και νυχτερινή σύναξη τους που μόνο ερωτηματικά γεννά για τις προθέσεις και για τον καθοδηγούμενο ή μη χαρακτήρα της κίνησης τους, έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Όμως, θα ήταν συνεπές προς τα στελέχη της δημοτικής μας παράταξης που συνεχίζουν τον αγώνα να παραδώσουν τις έδρες τους για να αποκτήσει και πραγματικό περιεχόμενο η ανεξαρτητοποίηση τους και να αποδειχθεί ότι δεν λειτουργούν σε μια τόσο κρίσιμη για την Αθήνα και τον τόπο περίοδο ούτε ωφελιμιστικά ,ούτε ως εντολοδόχοι ξεκαθαρίσματος εκκρεμοτήτων από συγκεκριμένες κομματικές ομάδες.

Κατανοώ τις αντιδράσεις σε τοποθετήσεις με προοδευτικό πρόσημο για μια Αθήνα πόλη για να ζεις αλλά και πόλη για να επισκεφθείς, ανοιχτή, φιλόξενη και πάνω απ ΄όλα ανθρώπινη αλλά δεν κατανοώ μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αποπροσανατολισμούς για μια παράταξη που στοχεύει στην σύνεση και στη σύνθεση όλων για το καλό της πόλης και όχι για να είναι αχθοφόρος παλαιοπολιτικών συμπεριφορών και ακραίων απόψεων που άλλωστε καταδικάστηκαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Για τους λόγους αυτούς εμείς προχωρούμε και τους καλούμε να εγκαταλείψουν το πραξικόπημα έναντι της δημοκρατικά εκλεγμένης παράταξης και να παραδώσουν τις έδρες που ανήκουν στους χιλιάδες πολίτες που τίμησαν την παράταξη «Αθήνα Μπορείς»”.

σχετικα αρθρα

276 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img