Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Σκληρά εργαζόμενες αλλά ικανοποιημένες οι Ελληνίδες επιχειρηματίες

Oύτε λίγο ούτε πολύ το 70% δηλώνει ότι συμβαίνει πολύ ή αρκετά συχνά να δουλεύει Σαββατοκύριακα και βράδια. Ο χρόνος, που αφιερώνουν σε δραστηριότητες, για προσωπική ευχαρίστηση και μόνο σε εβδομαδιαία βάση είναι 5 ώρες, ενώ επίσης ένα 70% δηλώνει ότι έχουν στο μυαλό την επιχείρηση ακόμη και στον ύπνο τους, όσος κι αν είναι αυτός!

Που ανήκουν αυτά τα χαρακτηριστικά; Μαντέψτε…(Που αλλού;) Στις γυναίκες επιχειρηματίες στην Ελλάδα, όπως φωτίζονται από έρευνα της Focus Bari.

Oι γυναίκες επιχειρηματίες στη χώρα μας είναι πολύ ικανοποιημένες με την απόφασή τους να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση (82%), ενώ, όπως δηλώνει το 82%, θα έπαιρνε την ίδια απόφαση, εάν γυρνούσε πίσω στο χρόνο.

Οι γυναίκες επιχειρηματίες σε ποσοστό 60% ξεκίνησαν μόνες την επιχείρησή τους και οι περισσότερες ήταν σε ηλικία 18-34 ετών (72%).

Σύμφωνα με την έρευνα, έχουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης-ανώτατη εκπαίδευση (77%) και διατηρούν τις επιχειρήσεις τους για περισσότερα από τρία έτη. Το 73% ανέφερε ότι εργάζεται σκληρά περισσότερες από 10 ώρες, ημερησίως.

Οι γυναίκες επιχειρηματίες σε ποσοστό 90% νιώθουν επιτυχημένες και υπερήφανες, καθώς το ίδιο ποσοστό απολαμβάνει το σεβασμό της οικογένειας και του φιλικού κύκλου.

Το 70% υποστηρίζει ότι η οικονομική κρίση θα αναδείξει περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες, ενώ το 80% πιστεύει ότι τα χαρακτηριστικά για επιτυχημένη επιχειρηματικότητα είναι κοινά για άνδρες και γυναίκες. Όπως δήλωσε το δείγμα της έρευνας, ισχυροί σύμμαχοι είναι η αποφασιστικότητα, το όραμα, η μόρφωση, τα ηγετικά προσόντα, η επιμονή, αλλά και η ικανότητα επικοινωνίας, η υπομονή και η υπευθυνότητα.

YΓ: Αυτά να τα βλέπουν όσοι αποφασίζουν την εκάστοτε σύνθεση των κυβερνήσεων γενικώς και ειδικώς. Άσε που οποιαδήποτε απλή, καλή νοικοκυρά μπορεί να κάνει ασυγκρίτως καλύτερη δουλειά (οικονομία και διαχείριση είναι δεύτερη φύσης τους) από μερικούς- μερικούς που παρά τις περγαμηνές τους δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαιδάρων άχυρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων